Breaking News

Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν: «Δεν ερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης κατά την πρωινή ώρα αιχμής της Τρίτης. Το περιστατικό δεν διερευνάται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το BBC, o άγνωστος δράστης άναψε ένα καπνογόνο και άνοιξε πυρ στον σταθμό 36th Street του Μπρούκλιν, στις 08:30 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι εικόνες από το σημείο έδειχναν αιμόφυρτους επιβάτες να κείτονται στο πάτωμα του σταθμού. Οι Αρχές κάνουν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και είναι ακόμη ελεύθερος.

Δέκα από αυτούς που νοσηλεύονται, πυροβολήθηκαν, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από εισπνοή καπνού ή τραυματίστηκαν κατά τον αρχικό πανικό. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την αστυνομία.


«Ένα άτομο φόρεσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, άναψε ένα καπνογόνο και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, πυροβολώντας  πολλούς ανθρώπους στο μετρό και στην πλατφόρμα», είπε η Αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell.

«Το περιστατικό δεν διερευνάται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε η Keechant Sewell.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.