Breaking News

Συνελήφθησαν για ληστείες στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, σε βάρος κυρίως ιχθυεμπόρων. Εξιχνιάστηκαν 2 ληστείες, απόπειρα ληστείας και 3 κλοπές τσαντών. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 60.500 ευρώ, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στις 16.100 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 11-4-2022 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, 29 και 32 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, σε βάρος κυρίως ιχθυεμπόρων. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, πρώτες πρωινές ώρες της 11-4-2022, πλησίον της Ιχθυόσκαλας στο Κερατσίνι, επιβαίνοντες μοτοσυκλέτας προσέγγισαν ημεδαπό, ο 32χρονος κατήλθε από τη μοτοσυκλέτα και έστρεψε προς το μέρος του πιστόλι, με σκοπό τη ληστεία. Ο παθών όμως τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι (ρεπλίκα), ενώ μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, -2- φυσίγγια και -2- σιδερογροθιές.

Μετά από έρευνα στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- στιλέτα τύπου «πεταλούδα».

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος κυρίως ιχθυεμπόρων, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου.

Για το σκοπό αυτό, τα μέλη της οργάνωσης είχαν προμηθευτεί οχήματα (μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα), όπλα και κουκούλες.

Δρούσαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, που η ορατότητα είναι χαμηλή και η κίνηση περιορισμένη, ώστε να διευκολύνεται η απρόσκοπτη διαφυγή τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν διαπράξει, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, -2- ληστείες στην περιοχή του Κερατσινίου, -2- κλοπές τσαντών στην περιοχή του Κερατσινίου, και μία κλοπή τσάντας στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -60.500- ευρώ, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στις -16.100- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.»