Breaking News

Οι καλύτερες ώρες για σύνθεση βιταμίνης D (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη σημαντικότητα της βιταμίνης D μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» η καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύα Κασσή.

«Η πιο πλούσια πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος... Το δέρμα μας, με την επίδραση του ήλιου, είναι η κυριότερη πηγή βιταμίνης D. Όσο μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος εκτίθεται στην UVB ακτινοβολία του ήλιου, τόση περισσότερη βιταμίνη D συνθέτουμε», είπε η Εύα Κασσή.

Και πρόσθεσε: «Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είμαστε στη θάλασσα, μια έκθεση, η οποία εξασφαλίζει ένα ήπιο κοκκίνισμα από τον ήλιο, είναι ικανή να δώσει αντίστοιχη ποσότητα με 10 έως 25.000 μονάδες, που είναι μεγάλη ποσότητα...».

«Οι καλύτερες ώρες για σύνθεση βιταμίνης D είναι 10:00 με 15:00. Οι μονάδες που αντιστοιχούν στην ημερήσια δόση είναι η έκθεση στον ήλιο για περίπου 10 - 20 λεπτά, χωρίς αντηλιακό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος», τόνισε η Εύα Κασσή.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι - εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής - υπάρχουν και τροφές (λιπαρά ψάρια, γαλακτοκομικά, δημητριακά κ.α.) που περιέχουν βιταμίνη D, ωστόσο δεν αρκούν για την ημερήσια δόση.

Δείτε στο βίντεο του Mega όσα είπε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.