Breaking News

Will Smith: Δέκα χρόνια αποκλεισμός από τα Oscars για το χαστούκι στον Chris Rock (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Will Smith αποκλείστηκε από την τελετή των Όσκαρ και άλλες εκδηλώσεις της Ακαδημίας για 10 χρόνια, μετά το χαστούκι του στον Chris Rock, αλλά θα του επιτραπεί να κρατήσει το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου που του απονεμήθηκε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σε δήλωση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Will Smith είπε στο Deadline: «Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας».

Μετά το χαστούκι του στον Chris Rock στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ, ο Will Smith είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ παραιτήθηκε από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών...

Η Ακαδημία είχε ανακοινώσει ότι θα ληφθούν κυρώσεις στον ηθοποιό στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 18 Απριλίου. Ωστόσο συνεδρίασε νωρίτερα, την Παρασκευή 8 Απριλίου. Στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία αναφέρει:

«Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο Mr. Smith στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα. Γι' αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, ωστόσο πιαστήκαμε απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές περιστατικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε για μια περίοδο 10 ετών, από τις 8 Απριλίου 2022, ο Mr. Smith δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθεί εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Βραβείων Όσκαρ.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στον Mr. Rock για τη διατήρηση της ψυχραιμίας του κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες, τους υποψηφίους, τους παρουσιαστές και τους νικητές μας για την ευαισθησία και τη χάρη τους κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής».



Πληροφορίες από: Daily Mail