Breaking News

Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Will Smith παραιτήθηκε από μέλος της Ακαδημίας, μετά το χαστούκι του στον Chris Rock στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

«Οι ενέργειές μου στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες», ανέφερε στη δήλωσή του ο Will Smith, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC.

«Παραιτούμαι από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμες το Διοικητικό Συμβούλιο», τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

«Ο κατάλογος όσων έχω πληγώσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους όσοι ήταν παρόντες και το κοινό που παρακολουθούσε από την τηλεόραση στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Έχει ραγίσει η καρδιά μου», σημείωσε ο Will Smith.

Σύμφωνα με το BBC, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών δήλωσε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση και θα «συνεχίσει να προχωρά» σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες.


Υπενθυμίζεται ότι ο Chris Rock έκανε ένα χοντροκομμένο αστείο για την εμφάνιση της Jada Pinkett Smith, συζύγου του Will Smith, η οποία δίνει μάχη με την αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί τριχόπτωση. O Will Smith - ο οποίος κέρδισε βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου - ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Chris Rock, τον οποίο «στόλισε» και με αρκετά «γαλλικά».

Η Ακαδημία είχε τονίσει πρόσφατα ότι ενδέχεται να ληφθούν κυρώσεις στον ηθοποιό στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 18 Απριλίου.