Breaking News

Αιδηψός: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 30χρονου που κλώτσησε γατάκι (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθη ο άντρας, που κλώτσησε γατάκι σε ταβέρνα, στην περιοχή της Αιδηψού. Ο 30χρονος τη δελέασε με ψάρι και την κλώτσησε στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη αλλοδαπός, χθες (02-05-2022) το απόγευμα σε ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού Ευβοίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία τις μεσημβρινές ώρες από Φιλοζωικό σωματείο της Εύβοιας, αναφορικά με ανάρτηση βίντεο σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, σχετικά με κακοποίηση ζώου (γάτας) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, της ευρύτερης περιοχής της Αιδηψού Ευβοίας, περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές (01-05-2022) απογευματινές ώρες.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες και τα στοιχεία που προέκυψαν, κατέστη δυνατή η άμεση ταυτοποίηση και σύλληψη του ατόμου που προέβη στην προαναφερόμενη πράξη.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, καταλήγει η ανακοίνωση.


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έγραψε χθες, σε ανάρτησή του στα social media:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς την θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».