Breaking News

Κούβα: Πολύνεκρη έκρηξη σε ξενοδοχείο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Κούβας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η έκρηξη σημειώθηκε στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου.

Από την έκρηξη τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 60 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι μια έγκυος γυναίκα κι ένα παιδί.

Όπως αναφέρει το BBC, πιστεύεται ότι ανεφλέγη ένα βυτιοφόρο υγραερίου, που ήταν σταθμευμένο έξω από το ξενοδοχείο, προκαλώντας έκρηξη που κατέστρεψε αρκετούς ορόφους του κτιρίου.

Ο Πρόεδρος της Κούβας, Miguel Diaz-Canel, επισκέφτηκε το σημείο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το παλιό κτίριο του Κογκρέσου της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε: «Δεν ήταν βόμβα ή επίθεση, ήταν ένα ατύχημα».


Σύμφωνα με τη wikipedia, το πολυτελές ξενοδοχείο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στην Παλιά Αβάνα, χτίστηκε το 1880 για να στεγάσει αρχικά αποθήκες και εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο ανακαινίστηκε το 1933 ως ξενοδοχείο, το οποίο έγινε πολυτελές το 2005.

Τα τελευταία χρόνια είχε φιλοξενήσει διάφορες διασημότητες, όπως τη Madonna, τη Beyonce και τον Mick Jagger.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας.


Με πληροφορίες από: BBC