Breaking News

Depeche Mode: Πέθανε στα 60 του ο Andy Fletcher (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε, σε ηλικία 60 ετών, ο Andy “Fletch” Fletcher, κιμπορντίστας, μπασίστας, 
back vocalist και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Depeche Mode. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε το βρετανικό συγκρότημα το βράδυ της Πέμπτης.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου και μέλους της οικογένειας και της μπάντας Andy “Fletch” Fletcher. Ο Fletcher είχε μια αληθινή καρδιά από χρυσάφι και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν στήριξη για μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους έχετε στις σκέψεις σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε η δήλωση του συγκροτήματος.


Όπως αναφέρει το Deadline, οι Depeche Mode, που εισήχθησαν στο "Rock and Roll Hall of Fame" το 2020, ιδρύθηκαν το 1980 στο Basildon της Αγγλίας από τον Fletcher, τον Vince Clarke, τον Dave Gahan και τον Martin Gore. Ο Clarke άφησε το συγκρότημα λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ "Speak & Spell" το 1981 και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (φωτογραφία, 1983).


Με 14 στούντιο άλμπουμ και 55 singles, οι Depeche Mode αποτελούν βασικό κομμάτι στα βρετανικά charts από τη δεκαετία του 1980, αν και το συγκρότημα είναι περισσότερο γνωστό στις ΗΠΑ για την επιτυχία του 1981 "Just Can't Get Enough".


Πληροφορίες από: Deadline