Breaking News

«Έφυγε» στον ύπνο του ο Ray Liotta (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο ηθοποιός Ray Liotta, γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Goodfellas» (Τα καλά παιδιά) του Martin Scorsese.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τη μάνατζέρ του, Jennifer Allen, ο Ray Liotta πέθανε στον ύπνο του στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας «Dangerous Waters». 

Ο Ray Liotta άφησε πίσω του την αρραβωνιαστικιά του Jacy Nittolo και την κόρη του Karsen, την οποία απέκτησε με την πρώην σύζυγό του Michelle Grace.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, που ήταν απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism. Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία «Something Wild» (Άγριο Θηλυκό, 1986). 

Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Martin Scorsese, «Goodfellas» του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Henry Hill, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Στην ταινία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Robert De Niro και τον Joe Pesci.


Θεωρούνταν ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών. Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Frank Sinatra στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998).


Πληροφορίες από: BBC - wikipedia