Breaking News

«Έβγαινε ο κόσμος από τον κινηματογράφο κι έλεγε: Μην μπαίνετε, η Αλίκη πεθαίνει στην ταινία...» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έχω ζήσει πάρα πολλά. Πολλά τα έχω γράψει και κάποια τα κρατάω μέσα μου. Δεν θα τα πω ποτέ γιατί είναι πολύ προσωπικά. Της χρωστώ πολλά... Ήταν για 40 χρόνια επιχειρηματίας στο θέατρο και δεν έπεσε έξω. Η Αλίκη ήξερε πολύ καλά να πουλά τον εαυτό της. Βέβαια, είχε εγκλωβιστεί στην εικόνα της... Η Αλίκη τόλμησε να παίξει την Αντιγόνη, αλλά δυστυχώς είχε αρνητικές κριτικές...» είπε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον», όπου ήταν καλεσμένος.

Και συνέχισε: «Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς τότε ήταν αυτοδίδακτοι, δεν πήγαν ποτέ σε σχολή. Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν πήγε ποτέ σε σχολή... αυτό που ήταν στη ζωή ήταν και στη σκηνή...».

«Το "Ταξίδι" ήταν η πιο "αποτυχημένη" εμπορικά ταινία. Είναι μια υπέροχη δραματική ταινία, όμως η Αλίκη πεθαίνει στο τέλος. Όταν τελείωνε η πρώτη προβολή, έβγαινε ο κόσμος από τον κινηματογράφο κι έλεγε "Μην μπαίνετε μέσα, η Αλίκη πεθαίνει στο τέλος, θα στενοχωρηθείτε". Οπότε άδειαζε η ουρά κι έφευγε ο κόσμος. Δεν ήθελαν ούτε μία στο εκατομμύριο να δουν το είδωλό τους να πεθαίνει. Δεν το τόλμησε ξανά η Αλίκη. Όσες φορές τόλμησε να αλλάξει το μαλλί της, δεν της πήγαινε. Δεν της πήγαινε και καρμικά, όπως έλεγε. Όταν έκανε τα μαλλιά μελαχρινά, το έργο πάντα αποτύγχανε», κατέληξε ο Μάκης Δελαπόρτας.