Breaking News

Γ. Καπουτζίδης: «Είχα δεχτεί την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Πρωινό μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ήταν ο σχολιαστής της Eurovision, μαζί με τη Μαρία Κοζάκου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη Eurovision, λόγω ενός προβλήματος υγείας που είχε, ενώ σχολίασε τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού, στον οποίο νίκησε η Ουκρανία.

Ο σεναριογράφος, ηθοποιός και παρουσιαστής είχε αναφέρει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του τελικού: 

«Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Και όμορφη και έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε, αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε στο Πρωινό: «Αυτό που έκανα στην ουσία ήταν μια επανοικειοποίηση. Δηλαδή, μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι φθίνει ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα...».

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα τη Eurovision. Είχε πει "αδερφή και αδερφάρα", "βλέπω την Αννούλα" και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, πέρασαν στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής. Έλεγαν "Αννούλες" τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια καινούργια βρισιά...».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.