Breaking News

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό σημειώθηκε την  Τρίτη σε σχολείο του Τέξας. Νεκρός είναι και ο δράστης, ένας 18χρονος μαθητής, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ABC News, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Robb (Robb Elementary School), στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Greg Abbott, δήλωσε ότι νεκρός είναι, επίσης, ο 18χρονος ύποπτος, μαθητής του Uvalde High School.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Τρίτη λίγο μετά τις 11:30 (τοπική ώρα). Το σχολείο, που έχει μαθητές της Β', Γ' και Δ' Δημοτικού, ενημέρωσε τους γονείς λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για τα αίτια του περιστατικού.

Ο κυβερνήτης τόνισε ότι ο δράστης - που ταυτοποιήθηκε ως Salvador Ramos - πυροβόλησε και σκότωσε τα θύματα «με φρικτό τρόπο και ακατανόητα».

«Ο ύποπτος φέρεται να πυροβόλησε, επίσης, τη γιαγιά του πριν μπει στο σχολείο και ανοίξει πυρ», ανέφερε ο Abbott, χωρίς να αναφέρει κάτι για την κατάσταση της γιαγιάς του.

Σύμφωνα με το ABC News, η γιαγιά του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (κάποια διεθνή μέσα ανέφεραν αρχικά ότι τη σκότωσε).

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ABC News, ότι οι αρχές εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AR-15 και πολλές γεμιστήρες.

«Υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν αυτή τη στιγμή. Η πολιτεία του Τέξας θρηνεί μαζί τους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Greg Abbott.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των τραυματιών, ωστόσο η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το νοσοκομείο Uvalde Memorial ανέφερε ότι 15 μαθητές νοσηλεύτηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μετά το περιστατικό. Επίσης, πρόσθεσε ότι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σαν Αντόνιο για θεραπεία, ενώ εκκρεμούσε η μεταφορά ενός τρίτου.

Το Πανεπιστήμιο Υγείας στο Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι δύο τραυματίες - μια 66χρονη γυναίκα κι ένα 10χρονο κoρίτσι - βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης, δύο ενήλικα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Brooke Army Medical Center στο Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με αξιωματούχο του στρατού.




Πληροφορίες από: ABC News