Breaking News

Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στο κέντρο της Μόσχας, το Κρεμλίνο έκανε επίδειξη ισχύος. Κι ενώ όλοι περίμεναν να αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια για την Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, μιλώντας στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες, ο  Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για εξωτερικές απειλές, που στοχεύουν στη διάσπαση της Ρωσίας.

Επίσης, επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews και του Open.