Breaking News

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Ήμασταν Τούρκοι υπήκοοι, πήρα ελληνική υπηκοότητα το '90» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τον ερχομό της οικογένειάς του στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη.

«Ήταν εποχή διάλυσης, όλοι οι φίλοι μου έφευγαν. Ήταν μια γενική κατάσταση. Αφήσαμε πίσω μας πολύ λιγότερους από αυτούς που έφυγαν. Υπήρχε ένα ρεύμα φυγής. Κάποιους τους έδιωχναν σε 24 ώρες κι αυτοί ήταν οι μη Τούρκοι υπήκοοι... Στη δική μου οικογένεια ήμασταν Τούρκοι υπήκοοι. Πήρα ελληνική υπηκοότητα το '90. Δεν μας έδιναν εδώ υπηκοότητα. Φαντάζομαι το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να συντηρεί την ιδέα πως υπάρχει μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Ανανέωνα κάθε χρόνο και μετά κάθε δύο χρόνια. Είχαμε ένα μπλε χάρτινο πράγμα και όχι την πλαστική ταυτότητα που είχατε εσείς, το οποίο ήταν άδεια παραμονής αλλοδαπού», είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Δεν ένιωθα ξένος εδώ, με ενοχλούσε γιατί δεν είχα διαβατήριο για να ταξιδέψω... Ο πατέρας μου δεν προσαρμόστηκε ποτέ. Άλλη νοοτροπία, άλλοι άνθρωποι κι άλλο το πνεύμα του εμπορίου. Ο πατέρας μου ήταν υπάλληλος εκεί σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κι όταν ήρθε εδώ έκανε δουλειές του ποδαριού...».