Breaking News

Boris Johnson: Επιβίωσε της πρότασης μομφής - Το πολιτικό του μέλλον στη Βρετανία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παρά το γεγονός ότι ο Boris Johnson επιβίωσε από τη χθεσινή (6/6) πρόταση μομφής, αναλυτές δεν αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο, με δεδομένες τις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του.

Όπως μετέδωσε το Euronews, πύρρειο νίκη - 211 ψήφοι υπέρ και 148 εναντίον του - σημείωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, στη χθεσινή ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών επί της πρότασης μομφής, που είχαν καταθέσει βουλευτές των Τόρις εναντίον του.

Ύστερα από τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή σε ένα από τα διαβόητα πάρτι της Downing Street, την περίοδο του σκληρού lockdown, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 50 λιρών στον Johnson, ο οποίος έγινε έτσι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που τιμωρήθηκε για παραβίαση νόμου στη διάρκεια της θητείας του. Η θέση του έγινε δυσχερέστερη ύστερα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής.

Ο ανταποκριτής του Euronews στο Λονδίνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Boris Johnson ξύπνησε σήμερα, Τρίτη, γνωρίζοντας ότι ένας σημαντικός αριθμός των βουλευτών του δεν υποστηρίζει την ηγεσία του. Κατάφερε να επιβιώσει από την πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Δευτέρας με 211 βουλευτές να τον στηρίζουν, αλλά με 148 βουλευτές να του δείχνουν την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του συντηρητικού κόμματος, η νίκη εξασφαλίζει στον Johnson χάρη ενός έτους από άλλες αντίστοιχες ψηφοφορίες. Η ιστορία, όμως, έχει δείξει ότι όταν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός βουλευτών, που λένε πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον ηγέτη τους, ακόμη κι αν δεν αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, οι ηγέτες δεν επιβιώνουν για πολύ περισσότερο».

Δείτε τα βίντεο του Euronews.