Breaking News

«Κεραία»: Η Ρέα Βιτάλη και η Φωτεινή Πιπιλή «σεργιανούν» στις μνήμες μιας Αθήνας από τα παλιά

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη στην ΕΡΤ1: «Μια βόλτα στην Αθήνα» (Β’ μέρος) - Η Ρέα Βιτάλη συναντά τη Φωτεινή Πιπιλή και παρέα «σεργιανούν» στις μνήμες μιας Αθήνας από τα παλιά.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος «Μια βόλτα στην Αθήνα», που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 22:00, η Ρέα Βιτάλη συναντά τη Φωτεινή Πιπιλή και παρέα «σεργιανούν» στις μνήμες μιας Αθήνας από τα παλιά, εντοπίζοντας επιχειρήσεις που μετρούν 100 χρόνια ζωής, σχολιάζοντας παράλληλα το «σήμερα», γοητευτικό αλλά και χαοτικό, όπως τονίζει η κυρία Πιπιλή.

Ένα ιεροραφείο στο τετράγωνο των ιεροραφείων, ένα πιλοποιείο από τα ελάχιστα που απέμειναν, ένα παραδοσιακό καφενείο, με την ωραιότερη ταράτσα της πόλης, ένας ιστορικός κινηματογράφος στο Παγκράτι.

Ιδίως για το συγκεκριμένο σινεμά, η «Κεραία» επιφυλάσσει την έκπληξη μιας συγκινητικής «συνάντησης» με τον ιδιοκτήτη του, που όμως δεν ζει πια, χάρη στον σκηνοθέτη Άρη Λυχναρά, που κατόρθωσε να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του. Ένα «εις μνήμην» για όσες αίθουσες κινηματογράφων κατάπιε ο χρόνος.