Breaking News

Γ. Κωνσταντίνου: «Ήμουν μπροστά στον τορπιλισμό της Έλλης, σείστηκε η πλατεία, πετάγονταν κομμάτια σίδερου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» παραχώρησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο αγαπημένος ηθοποιός είπε στον Κώστα Τσουρό:

«Ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή περιοδεία με την "Ηλέκτρα", το θεατρικό έργο του Ευρυπίδη. Μια τραγωδία που αποφάσισα να παίξω για πρώτη φορά στη ζωή μου. 64 χρόνια που είμαι στο θέατρο, δεν είχα παίξει ποτέ τραγωδία. Είχα παίξει πολύ Αριστοφάνη.

Ο Κάρολος Κουν ήταν ο δάσκαλος μου. Ήταν αυστηρός αν δεν καταλάβαινες τι σου έλεγε, πέταγε τασάκια όταν έφτανε στο αμήν. Αγανακτούσε, γιατί ήθελε το κάλο σου και πέταγε το τασάκι μαζί με το σκαμνάκι.

Έχω ζήσει με σκηνοθέτες, που σε πρόσβαλαν και σε ειρωνεύονταν πολύ. Νόμιζαν ότι είναι σπουδαίοι σκηνοθέτες, ενώ δεν ήταν... Προσπαθούσαν να σε κομπλάρουν, συνέβαιναν τραγικά πράγματα.

Είναι τρομερά λυπηρό που δύο συνάδελφοι μου είναι στη φυλακή, αλλά ο καθένας έχει ευθύνη για τον εαυτό του.

Γεννήθηκα στην πλατεία Βάθης, είχε τότε καμιά πενηντάρια οίκoυς αvoχής. Σαν παιδιά, πηγαίναμε και κάναμε πλάκα και μας πετούσαν νερά. 

Ήμουν μπροστά στον τορπιλισμό της Έλλης. Με είχε πάρει τότε η μητέρα μου να πάμε στην Τήνο. Ήμουν παιδάκι 6 χρονών. Ακούσαμε το θόρυβο, σείστηκε όλη η πλατεία καθώς η θάλασσα ήταν μπροστά της. Αρχίσαμε να τρέχουμε και πετάγονταν κομμάτια σίδερου...

Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός, σαν νέος ηθοποιός βάραγαν όλοι μαζί... Μόλις έγινε το "προφιτερόλ" έγινα θιασάρχης. Από το 1962 μέχρι σήμερα μου λένε για το "προφιτερόλ"... Στο δρόμο με φωνάζουν Βασίλη από το "Ξύπνα Βασίλη" και "Αντωνάκη"».

Δείτε το βίντεο του Mega.