Breaking News

Πλεύρης: «Χυδαία η επίθεση που μου έκανε ο Πολάκης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δείτε σημεία από τη συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Για τις διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Υγείας

«Από το Φεβρουάριο βρίσκεται υπό μερική κατάληψη το Υπουργείο Υγείας. Δηλαδή στην κεντρική του είσοδο δεν μπορώ να προσέλθω και να μπω . Και δεν έχω κάνει καμία απολύτως κίνηση, σεβόμενος ότι υπάρχει το δικαίωμα διαμαρτυρίας, καταλαβαίνω την ένταση που υπάρχει στους συγκεκριμένους ανθρώπους λόγω μίας κυβερνητικής επιλογής και μιας επιλογής δικής μου ως Υπουργού Υγείας. Εδώ λοιπόν είναι το Υπουργείο και η διαμαρτυρία είναι απολύτως λογική»

Για τις διαμαρτυρίες στην κατοικία του Υπουργού

«Παρέμεινε ο κόσμος πάνω από μία ώρα, άκουγαν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου τα συνθήματα, ήξεραν ότι δεν είμαι εκεί πέρα, γιατί οι ίδιοι ήταν πριν στο Παίδων Πεντέλης που είχαμε πάει να εγκαινιάσουμε. Είχαν έρθει με ένα λεωφορείο στο Παίδων Πεντέλης και έφυγαν μετά και πήγαν έξω από την οικία μου. Και πραγματικά το λέω γιατί ακούω λένε κάποιοι ότι έχεις πάρει τις πολιτικές κι αυτά. Ευθύνεται ο γιος μου και η κόρη μου; Ο εφτάχρονος γιος μου, ενώ πήγα να φύγω από το σπίτι μου σήμερα, με ρωτούσε: θα έρθουν και σήμερα μπαμπά εδώ πέρα; Ας έρθουν στο Υπουργείο».

Για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση του Π. Πολάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ξεκάθαρη ανακοίνωση καταδίκης, ωστόσο αμέσως μετά ο κ. Πολάκης πήρε απόσταση από αυτή την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται ο ίδιος ουσιαστικά έχει ποστάρει κι αυτός το σπίτι μου και τη διαμαρτυρία, το ότι είμαι εγώ υπεύθυνος.

Αλλά αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης που ήταν το χυδαίο χθες και με συγχωρείτε θα ήθελα ένα λεπτό να αναφερθώ εδώ, αναφέρθηκε στο πόθεν έσχες μου. Και πράγματι το πόθεν έσχες μου μέσα σε ένα έτος έχει μία διαφορά αύξησης πλουτισμού σε ακίνητα και σε καταθέσεις και έκανε κριτική πόσο αυξήθηκαν σε ένα χρόνο οι καταθέσεις.

Και γιατί είναι χυδαίο; Γιατί από το πόθεν έσχες το ίδιο και ο πιο αδαής αν το διαβάσει βλέπει επειδή αναφέρονται δίπλα στις εγγραφές ότι είναι προϊόν κληρονομιάς. Και έχω εδώ την πράξη κληρονομιάς.

Στις 24 Ιουνίου 2020 είχα την ατυχία να σκοτωθεί σε τροχαίο η μητέρα μου και κληρονόμησα τη μητέρα μου. Και ωραία, που τα βρήκε η μητέρα σου μετά είναι το επόμενο {ερώτημα}.

Όποιος δει τις καταχωρήσεις που έχουν γίνει, άπαντα τα ακίνητα έχουν αποκτηθεί πριν το 2000 και κατά βάση στη δεκαετία του ΄80 γιατί κι αυτά είναι κληρονομιά από τον παππού μου, αγροτεμάχια καλλιεργήσιμα και βουνά στη Λάρισα.

Και μέχρι τώρα που μιλάμε για να κλείσω, ωραία ο κ. Πολάκης με μισεί, το έδειξε και με τους ανεμβολίαστους. Δεν έχει αισθανθεί την ευθιξία μέχρι τώρα που μιλάμε να πει ότι το πόθεν έσχες είναι κληρονομιά. Δεν αισθάνεται την ευθιξία να το κάνει»

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Εδώ λοιπόν να κριθεί η πολιτική που εμείς ερχόμαστε και λέμε ότι όσο διαρκεί η πανδημία από τη στιγμή που ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις που είναι covid θα βρίσκονται σε αναστολή.

Να κριθεί αυτή η επιλογή, είναι μία επιλογή που έχω εκφραστεί και πιο σκληρά κ. Παπαδάκη, εγώ έχω πει ότι δεν πρέπει να υπηρετούν στο εθνικό σύστημα υγείας ανεμβολίαστοι. Να κριθώ ως πρόσωπο, να δεχτώ διαμαρτυρίες, να φτάσουν ακόμα και σε προσωπικό μου προπηλακισμό που θα τον καταδίκαζαν όλοι μέσα στην οργή του ο άλλος μπορεί να φτάσει κι εκεί.

Εγώ δεν πιστεύω ότι στους δυόμισι τρεις χιλιάδες που υπάρχουν αποδέχονται αυτές τις ενέργειες που έγιναν».

Για την αναμνηστική δόση του εμβολίου

«Και με άλλους Υπουργούς Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούμε πίεση και η Ιταλία και η Γερμανία, πολλές χώρες είμαστε, ότι το ECDC θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με το θέμα των εμβολίων.

Είναι μια αστοχία, ότι ενώ ως τώρα είχαμε κεντρική πολιτική στα εμβόλια, πλέον το ECDC παρακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις έχει αφήσει στην πραγματικότητα την πρωτοβουλία στο κάθε κράτος - μέλος. Οπότε είναι λογικό να δημιουργείται μία σύγχυση, ειδικά για το Σεπτέμβριο στο τι θα γίνει.

Εμείς εδώ πέρα ερχόμαστε και λέμε ότι επειδή το θέμα είναι αμιγώς επιστημονικό, δεν είναι θέμα πολιτικής πλέον απόφασης, η Επιτροπή των επιστημόνων έχει καταλήξει στο εξής: Ότι σε μια ηλικία και πάνω ή στις ευάλωτες ομάδες πρέπει να υπάρχει σύσταση, διότι εκεί πέρα είναι σημαντικό να γίνει ο εμβολιασμός, γιατί ο εμβολιασμός προστατεύει κατά βάση από τη βαριά νόηση.

Και από κει και πέρα υπάρχει η άλλη ηλικιακή ομάδα που δεν έχει τεκμηριωθεί το όφελος, αλλά από την άλλη πλευρά επειδή δεν υπάρχει απολύτως καμία ζημία και σε κάθε περίπτωση υπάρχει εκεί το δικαίωμα επιλογής να αισθάνεται κάποιος ασφαλής. Του δίνεται αυτή η δυνατότητα αλλά δεν του δίνεται με τη μορφή της σύστασης όπως δίνεται στους άνω των 60 ή στις ευάλωτες ομάδες.

Κι είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κουβέντα που γίνεται, γιατί το καταλαβαίνω και εγώ μέσα στην κοινωνία ζω, ότι το Σεπτέμβριο θα πρέπει συνολικά όλη η Ευρώπη που θα περιμένουμε πολύ πιο ισχυρά κύματα. Και τώρα έχουμε κύμα αλλά ο καιρός δε θα είναι ευνοϊκός απέναντί μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει κοινή πολιτική και μακάρι να τα καταφέρει η επιστήμη να έχουμε το εποχικό εμβόλιο».

Για το «ξεστοκάρισμα»

«Για να πάμε και στο ξεστοκάρισμα. Και μάλιστα πάλι είχε βγάλει ανακοίνωση ο κ. Πολάκης τότε γιατί δεν το κατάλαβε, στη συμφωνία που κάναμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε μεταφέρει όλες τις παραγγελίες στο Σεπτέμβριο και μετά με τις εταιρείες, για ποιο λόγο; Διότι τότε θεωρούμε ότι θα υπάρχει και η επικαιροποίηση του εμβολίου, όπως γίνεται κάθε φορά. Άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα ακόμα κι αν κάποιος το φανταζόταν ξεστοκάρισμα, είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες».

Για τους θανάτους από COVID-19

«Παντού δυστυχώς και ο νεκρός είναι ιερός και παντού ο πλανήτης έχει θρηνήσει θύματα. Αυτή τη στιγμή όμως και θα το πω και είναι μια αλήθεια, με μέτρα σκληρής υποχρεωτικότητας, συνολικά, το 55% του πληθυσμού που ήταν εμβολιασμένο έφτασε το 80% και άνω των 60 άνω του 90%. Και σήμερα αν βλέπετε τη διαφορά στους θανάτους συγκριτικά, γιατί Όμικρον είχαμε και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είχε φύγει η δέλτα.

Η βασική διαφορά που βλέπετε στους θανάτους με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων είναι ότι πλέον το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού του ευάλωτου έχει εμβολιασθεί με μέτρα υποχρεωτικά, με πολύ δύσκολα μέτρα. Κανένας δε θέλει ούτε να έχει υγειονομικούς εκτός συστήματος, ούτε να βάζει πρόστιμο όπως είχε βάλει.

Και ο κ. Τσιόδρας στη μελέτη κατέληξε ότι 39 χιλιάδες άνθρωποι λόγω αυτών των υποχρεωτικών μέτρων των σκληρών που υποχρεώθηκαν να πάνε να εμβολιαστούν, σώθηκε η ζωή τους».

Για τον προσωπικό γιατρό

«Ο προσωπικός γιατρός είναι ένας δωρεάν γιατρός χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη που θα είναι της επιλογής του βάσει αυτών που θα μπουν και στο σύστημα. Και παράλληλα όλες οι πράξεις που θα κάνει για τον πολίτη θα είναι δωρεάν. Και θα επισκέπτεται και θα γίνεται η συνταγογράφηση.

Το πρώτο επίπεδο λοιπόν είναι ότι τώρα μπήκαν όλοι όσοι είναι στα κέντρα υγείας. Είναι γύρω στους 2.500 γιατρούς στα κέντρα υγείας. Το σύστημα στην πλήρη ανάπτυξή του χρειάζεται γύρω στους 5.500 γιατρούς. Όταν λέμε ότι πάμε στο 100% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή ανά γιατρό μπορεί να είναι 1 έως 2000 ασφαλισμένοι, αυτή είναι η κλίμακα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να σας δώσω να καταλάβετε, που πήγε να κάνει τον οικογενειακό γιατρό, δεν πέτυχε λόγω αμοιβών. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή αμείβουμε το γιατρό κατ΄ άτομο και οι γιατροί των κέντρων υγείας που σας είπα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα παίρνουν 10.000 ευρώ παραπάνω το χρόνο.

Ο δε γιατρός ιδιώτης που θα μπει σήμερα ανεβαίνει το συμβόλαιο των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ για να προσέλθουν..

Οι ιατρικοί σύλλογοι δεν αντιδρούν καθόλου για τις αμοιβές και για τον προσωπικό γιατρό. Αντιδρούσαν κατά πόσο θα μπορούν οι ειδικοί να στέλνουν ή όχι και το λύσαμε.

Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 1800 οικογενειακοί γιατροί. Ποια είναι η λογική και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, ότι ο προσωπικός γιατρός αυτή τη στιγμή επειδή θα έχει μια πλήρη ευθύνη του φακέλου του ατόμου δεν απαγορεύουμε στο άτομο όπως κάνουν άλλες χώρες να πάνε σε άλλους γιατρούς.

Σε άλλες χώρες λένε ότι για να πας στον καρδιολόγο πρέπει να περάσεις από τον προσωπικό γιατρό. Εμείς λέμε όχι, πήγαινε όπου θέλεις αλλά αν δεν έχεις προσωπικό γιατρό και πας με άλλη παραπομπή, δεν έχεις δηλαδή δηλώσει απλά προσωπικό γιατρό όχι να σε στείλει, να έχεις δηλωμένο, τότε επειδή ακριβώς παρακάμπτεις αυτό το σύστημα που είναι ένα κεντρικό σύστημα θα έχεις παραπάνω συμμετοχή.

Αντίστοιχα αν έχεις προσωπικό γιατρό θα έχεις προτεραιοποίηση σε μια σειρά από πράξεις. Άρα έχεις και ένα θετικό κίνητρο.

Ελπίζω ότι αυτά δεν θα εφαρμοστούν γιατί θέλω να πιστεύω ότι θα εγγραφεί ο κόσμος. Η μεγάλη εικόνα όμως, είναι ότι ένας σήμερα άνθρωπος ο οποίος είναι χαμένος, και πρέπει να πάει κατά βάση σε έναν ιδιώτη γιατρό για να πληρώσει γιατί οι επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ είναι περιορισμένες, εμείς λέμε ότι με το που γραφτείς, ξέρεις ότι σου κλείνει τα ραντεβού. Τα ραντεβού θα κλείνονται και από κεντρική πλατφόρμα και από τον ίδιο τον γιατρό. Και ξέρεις ότι δωρεάν έχεις μια πλήρη κατεύθυνση στο σύστημα.

Θα βρούμε γιατρούς, γιατί τους δίνουμε δυνατότητα με πολύ ρεαλιστικό ωράριο. Δηλαδή οι ώρες που θα εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ θα είναι από 15 έως 35 εβδομαδιαίως βάσει τον εγγεγραμμένο πληθυσμό.

Δηλαδή κάποιος που θα εγγράψει 600 άτομα θα παίρνει 20.000 ευρώ το χρόνο και θα έχει μόνο 3 ώρες υποχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ την ημέρα».