Breaking News

Σαγκάη: Πτώση ηλεκτρικού οχήματος της Νio από τον τρίτο όροφο - Δύο νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα από τα οχήματά της έπεσε από τον τρίτο όροφο των κεντρικών της γραφείων στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ένα μέλος του προσωπικού κι ένα άτομο από συνεργαζόμενη εταιρεία έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Η εταιρία ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (22/6), περίπου στις 17:20 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα στο όχημα, τη στιγμή που έπεσε από το κτίριο.

Η Nio λέει ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το περιστατικό σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η περιοχή του τρίτου ορόφου, από όπου έπεσε το αυτοκίνητο, έχει χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως ως εκθεσιακός χώρος, εγκατάσταση δοκιμών ή χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Η εταιρεία μας συνεργάστηκε με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει η έρευνα και η ανάλυση των αιτιών του ατυχήματος. Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορούμε αρχικά να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για ατύχημα (δεν προκλήθηκε από το όχημα). Αισθανόμαστε πολύ λυπημένοι γι' αυτό το ατύχημα και θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον συνάδελφο και συνεργάτη μας που έχασαν τη ζωή τους. Έχει συσταθεί ομάδα για να βοηθήσει τις οικογένειες», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


Σύμφωνα με το BBC, η αρχική δήλωση της Nio στο Weibo προσέλκυσε περισσότερα από 1.000 σχόλια μέσα σε μισή ώρα, ωστόσο στη συνέχεια αφαιρέθηκε.

Η πρόταση της δήλωσης ότι το δυστύχημα «δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα» προκάλεσε πολλές οργισμένες απαντήσεις από τους χρήστες των social media.

Ένα σχόλιο ανέφερε πως «Δείχνει το κρύο αίμα του καπιταλισμού», ενώ ένα άλλο ότι «Η τελευταία πρόταση είναι τόσο αδιάφορη. Ήρθαν (οι οδηγοί δοκιμής) να δοκιμάσουν το όχημα, αλλά εσείς λέτε ότι (το ατύχημα) δεν έχει καμία σχέση με το όχημα;».

Ένας άλλος χρήστης του Weibo τόνισε: «Θα πρέπει να επιβεβαιώσει το γραφείο δημόσιας ασφάλειας εάν πρόκειται για ατύχημα ή όχι».

Η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε στη συνέχεια την παραπάνω αναθεωρημένη έκδοση της δήλωσης, η οποία εξακολουθεί να κάνει λόγο για ατύχημα, αλλά η φράση «δεν προκλήθηκε από το όχημα» είναι μέσα σε παρένθεση, προφανώς για να μην τονίζεται το συγκεκριμένο μέρος της πρότασης. Όλα τα σχόλια στη νέα ανάρτηση είναι πλέον «RIP».


Η Nio βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εγχώριας προσπάθειας της Κίνας να κυριαρχήσει στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει ποντάρει πολλά στις εναλλάξιμες μπαταρίες στα αυτοκίνητά της ως τρόπο να ξεπεράσει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με τη συχνή φόρτιση.

Η Nio είναι αντίπαλος της Tesla, της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του πολυδισεκατομμυριούχου Elon Musk, με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία έχει ένα σημαντικό εργοστάσιο παραγωγής στη Σαγκάη.

Πηγή: BBC