Breaking News

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον «Real Group» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα στον «Real Group» - Real FM και Real News - ανέλαβαν το πρωί της Τετάρτης (20/7) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συστήνονται ως «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας».

Η οργάνωση ανήρτησε ένα μακροσκελές κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο συνδέει την επίθεση με την απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του Βασίλη Μάγγου.

«Με αυτόν τον τρόπο τιμήσαμε τους νεκρούς μας: Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει», τονίζει η οργάνωση, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του».

«Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή όπως περαστικού, κατοίκου, ζώου ή εργαζόμενου/εργαζόμενης... Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση», σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση.