Breaking News

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις του «Real Group»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την επίθεση στο κτίριο που βρίσκεται ο Realfm 97,8 και η εφημερίδα Real News, επί της Λεωφόρου Κηφισίας:

«Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί στην οικογένεια της Ενημέρωσης, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, η επίθεση στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τύπου «REAL GROUP».

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί από αγνώστους, στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζονται η εβδομαδιαία εφημερίδα «Real News» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM», στο Μαρούσι, εξερράγη, σήμερα τα ξημερώματα, παραδίδοντας το κτήριο στις φλόγες. Στο κτήριο βρίσκονταν και εργαζόμενοι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι εκτεταμένες.

Μετά τις πρώτες έρευνες, οι αρχές μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό. Ήταν το δεύτερο περιστατικό, μετά από μία σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος του σταθμού, που σημειώθηκε την Τρίτη, με αποτέλεσμα η ιδιοκτησία και οι εργαζόμενοι να μιλούν για απόπειρα φίμωσης.

Η ΕΣΗΕΑ αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και στέκεται στο πλευρό των Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά, αναμένοντας τις εξελίξεις των ερευνών για την επίθεση.

Όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης παραδίδεται στις φλόγες, όταν η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να διαλευκάνει εγκλήματα κατά δημοσιογράφων και κατά Μέσων Ενημέρωσης και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη, όταν ανεμπόδιστα δρουν ομάδες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση, τη φίμωση ή τον έλεγχο της Ενημέρωσης, τότε η Δημοκρατία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο».