Breaking News

Δημήτρης Λιγνάδης: 12 χρόνια φυλακή για δύο βιaσμούς - Ελεύθερος με αναστολή έως το Εφετείο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιaσμό σε βάρος δύο αvήλικων, ωστόσο θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου να γίνει το Εφετείο.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις περιπτώσεις βιaσμού σε βάρος ανηλίκων (σ.σ. οι καταγγελίες έγιναν από νεαρούς άνδρες για βιaσμό τους ενώ ήταν ανήλικοι), ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή του για την τέταρτη υπόθεση του βιaσμού σε βάρος ενήλικα άνδρα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Σήμερα, Τετάρτη, υιοθετώντας εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιaσμών. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, για τους άλλους δύο βιaσμούς.

Η διαδικασία συνεχίστηκε, με το δικαστήριο να αποφασίζει την απόρριψη των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τις πράξεις.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των ποινών, με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή κάθειρξης 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιaσμό σε βάρος δύο ανήλικων, κατά πλειοψηφία (4-3). Ένας ένορκος, η πρόεδρος του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστής είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Παρά την καταδίκη του σε 12 έτη κάθειρξης, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με αναστολή τον Δημήτρη Λιγνάδη έως ότου να γίνει το Εφετείο, με τους εξής περιοριστικούς όρους:

• απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
• εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και
• καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open και της ΕΡΤ.