Breaking News

Σικάγο: Μακελειό στο Highland Park (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά έναν ένοπλο, που πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου κοντά στην πόλη του Σικάγο των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το BBC, η εκδήλωση στο προάστιο Highland Park διακόπηκε ξαφνικά λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι 24 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Οι κάτοικοι παροτρύνθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς.

Η αστυνομία έχει περιγράψει τον ύποπτο ως έναν λευκό άνδρα, ηλικίας 18-20 ετών, ο οποίος είναι «οπλισμένος και επικίνδυνος» και φαίνεται ότι είχε στοχοποιήσει τους παρευρισκόμενους στην παρέλαση τυχαία.

Όπως αναφέρει το BBC, τα κοντινά προάστια τέθηκαν σε lockdown, με τις παραλίες να εκκενώνονται και τις τοπικές παρελάσεις να ακυρώνονται.

Ο ύποπτος δράστης άνοιξε πυρ στην παρέλαση περίπου στις 10:15 το πρωί, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της. Πιστεύεται ότι πυροβόλησε κατά του κοινού από την ταράτσα ενός κοντινού καταστήματος χρησιμοποιώντας αυτό που η αστυνομία περιέγραψε ως ένα τουφέκι υψηλής ισχύος.

«Την ημέρα που συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε την κοινότητα και την ελευθερία, θρηνούμε για την τραγική απώλεια τόσων ζωών», δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Nancy Rotering.