Breaking News

Διαγωνισμός Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards): Με δύο βραβεία τιμήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με δύο βραβεία τιμήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) για το έτος 2022. Οι προτάσεις της έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες του θεματικού άξονα «Ασφάλεια του Πολίτη». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) για το έτος 2022, που διοργανώθηκε με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα, αποσπώντας δύο βραβεία.

Τα βραβεία απονεμηθήκαν χθες, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στο διαγωνισμό, μέσω του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Γραφείου Προϊστάμενου Επιτελείου, που ανέλαβε την συγγραφή δύο καινοτόμων δράσεων και συγκεκριμένα:

• «Έξυπνη Αστυνόμευση (Smart Policing)», που έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα» στον θεματικό άξονα «Ασφάλεια του Πολίτη» και

• «Ευρωπαϊκή Ερευνητική Δράση "NESTOR" - βελτίωση της Ασφάλειας των Συνόρων υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας», που έλαβε τη δεύτερη στην κατηγορία «Καλύτερη Νέα Ιδέα» για τον ίδιο θεματικό άξονα,

Τα βραβεία για την Ελληνική Αστυνομία παρέλαβαν κατά σειρά και αντιστοιχία, από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, η Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρυσούλα Τσάκαλου του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Γραφείου Προϊστάμενου Επιτελείου και η Αστυνομικός Διευθυντής Γιαννούλα Χαλβατζή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που με τις ενέργειες και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στη βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης αφορούσαν τις θεματικές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: https://mindigital.gr/archives/3361».