Breaking News

Ο Elon Musk ακυρώνει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, το οποίο κινείται νομικά

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Elon Musk επιδίωξε να τερματίσει την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει για να αγοράσει το Twitter, ισχυριζόμενος πολλαπλές παραβιάσεις της συμφωνίας. Η  ανακοίνωσή του ανατρέπει την αρχική συμφωνία, όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Elon Musk είπε ότι υπαναχώρησε επειδή το Twitter δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών.

Ωστόσο, από την πλευρά του Twitter αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την επιβολή της συμφωνίας.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter έχει δεσμευτεί να κλείσει τη συναλλαγή με βάση την τιμή και τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με τον κ. Musk και σχεδιάζει να λάβει νομικά μέτρα για την επιβολή της συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο Πρωτοδικείο του Delaware», έγραψε σε tweet ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor, προαναγγέλλοντας μια δυνητικά μακρά και παρατεταμένη δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.


Τον Μάιο, ο Musk είχε τονίσει ότι η συμφωνία ήταν «προσωρινά σε αναμονή», καθώς ανέμενε στοιχεία για τον αριθμό των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε ζητήσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι οι λογαριασμοί spam και bot αποτελούν λιγότερο από το 5% των συνολικών χρηστών της.

Σε επιστολή που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο δικηγόρος του Musk σημείωσε ότι το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες.

«Μερικές φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Musk, κάποιες φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε δίνοντας στον κ. Musk ελλιπείς ή μη χρησιμοποιήσιμες πληροφορίες», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι επίμαχοι λογαριασμοί έχουν σχεδιαστεί για να διαδίδουν πληροφορίες σε μεγάλο αριθμό ατόμων και να χειραγωγούν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με την πλατφόρμα. Την Πέμπτη, το Twitter ανακοίνωσε ότι αφαιρούσε περίπου 1 εκατομμύριο τέτοιους λογαριασμούς κάθε μέρα.

Ο Musk πιστεύει ότι οι ψεύτικοι ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 20% ή περισσότερο των χρηστών του Twitter.

Στο δημοσίευμα του BBC σημειώνεται ότι οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν κατά 7% μετά την ανακοίνωση.

Πληροφορίες από: BBC