Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας (31/7, 15:55)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αγώνας του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, στις 15:55.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας, Ηλίας Παπαϊωάννου και Άγγελος Σταθακόπουλος.


Το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στην πίστα Χανγκαρόρινγκ στη Βουδαπέστη. Το Ουγγρικό Γκραν Πρι είναι ο 13ος αγώνας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για φέτος και ο τελευταίος πριν από την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών.

Το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας ήταν ίσως το πιο ανατρεπτικό της περσινής χρονιάς με τον Εστεμπάν Οκόν να κατακτά την πρώτη νίκη της καριέρας του. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε 2ος αλλά ακυρώθηκε, ο Λιούις Χάμιλτον - 8 φορές νικητής στην Ουγγαρία - τερμάτισε τελικά 2ος και το βάθρο συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ, ενώ τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Πιέρ Γκασλί.

Φέτος, όλοι περιμένουν μάχη ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari με τα χαρακτηριστικά της πίστας να ευνοούν θεωρητικά, τη Ferrari. Όμως η Scuderia πήρε στην Ουγγαρία την τελευταία νίκη της το 2017 με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ η Red Bull το 2015 με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Συνεπώς, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ θα προσπαθήσουν για την πρώτη τους νίκη στην Ουγγαρία σ’ έναν αγώνα που θα επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες. Μετά το «καuτό» Γαλλικό Γκραν Πρι και πριν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πιλότοι και ομάδες αναμένεται να δώσουν μάχη σε - ίσως - βρόχινες συνθήκες.

Η σειρά εκκίνησης

Ο Τζορτζ Ράσελ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση και ο Κάρλος Σάινθ από τη δεύτερη, ενώ ακολουθούν ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Λάντο Νόρις. Ο Μαξ Φερστάπεν αντιμετώπισε προβλήματα στις κατατακτήριες δοκιμές με το μονοθέσιο της Red Bull και έμεινε 10ος.