Breaking News

Η απάντηση της Αθήνας στην αδιανόητη πρόκληση Μπαχτσελί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ιδιαίτερα επιθετική και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η Αθήνα την ενέργεια του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν - «γκρίζου λύκου» Ντεβλέτ Μπαχτσελί - να παρουσιάσει χθες (9/7) χάρτη, που δείχνει τα μισά νησιά του Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Η ακραία αυτή πρόκληση ήρθε λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μίλησε για σχέδια που έχει η Άγκυρα για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με το Open, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι: «Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος, που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό, αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Δείτε το ρεπορτάζ του Open.