Breaking News

Paul Sorvino: «Έφυγε» ο ηθοποιός των «Goodfellas» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Paul Sorvino, ο σπουδαίος ηθοποιός, που έπαιξε τον μαφιόζο Paulie Cicero στην ταινία «Goodfellas» (Τα καλά παιδιά) του Martin Scorsese.

Σύμφωνα με τον Guardian, η σύζυγός του Dee Dee Benkie ανακοίνωσε ότι o Paul Sorvino πέθανε από φυσικά αίτια τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. 

Ο σπουδαίος ηθοποιός - πατέρας της, επίσης, ηθοποιού Mira Sorvino - άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική Mayo, στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Paul Sorvino, ήταν ο έpωτας της ζωής μου και ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές που κοσμούσαν την οθόνη και τη σκηνή», ανέφερε σε δήλωσή της, που δημοσιεύτηκε στο Hollywood Reporter.


Paul Sorvino

Ο Paul Sorvino γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Bensonhurst, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η μητέρα του, Angela Maria Mattea, ήταν καθηγήτρια πιάνου, ιταλικής καταγωγής, που γεννήθηκε στο Κονέκτικατ. Ο πατέρας του, Ford Sorvino, ήταν Ιταλός μετανάστης που εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο ρούχων ως εργοδηγός.

Φοίτησε στο Λύκειο Lafayette (όπου ήταν συμμαθητής του ζωγράφου Peter Max) και σπούδασε στην Αμερικανική Μουσική και Δραματική Ακαδημία.

Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1964 στην κωμωδία «Bajour». Εμφανίστηκε στον κινηματογράφο για πρώτη φορά το 1970 στο «Where’s Poppa» σε σκηνοθεσία από τον Carl Reiner.


Η καριέρα του διήρκεσε για πάνω από μισό αιώνα, με αξέχαστους ρόλους σε πολλές ταινίες, όπως: «Goodfellas», «The Gambler», «Nixon», «Romeo + Juliet», «The Panic in Needle Park», «The Day of the Dolphin», «The Cooler», «Dick Tracy», «The Rocketeer», «That Championship Season», «Reds», «A Touch of Class», «The Bronx Bull» κ.α.

Έπαιξε, επίσης, σε αρκετές σειρές, μεταξύ των οποίων οι: «Law & Order» του NBC και «That’s Life» του CBS.

Προτάθηκε για βραβείο Tony το 1973 για την ερμηνεία του ως Phil Romano στη βραβευμένη με Πούλιτζερ παραγωγή του Μπρόντγουεϊ «That Championship Season» του Jason Miller. 

Απέκτησε τρία παιδιά - τη Mira, τον Michael και την Amanda - από τον πρώτο του γάμο με τη Lorraine Davis (1966-1988). Ακολούθησε ο γάμος του με τη Vanessa Arico (1991-1996). Την τελευταία σύζυγό του Dee Dee Benkie την παντρεύτηκε το Δεκέμβριο του 2014.


Πληροφορίες από: Guardian - wikipedia