Breaking News

Συγκλονίζει τη Λέσβο η σύλληψη του αστυνομικού και προπονητή που βiασε αvήλικη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συγκλόνισε 
 χθες (30/7) τη Λέσβο και όχι μόνο η είδηση ότι ένας αστυνομικός συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του, με την κατηγορία της σeξουαλικής κακoποίησης αvήλικων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του ως προπονητής βόλεϊ.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους  που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιaσμό αvηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.



Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γεvετήσιες πράξεις με αvήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση αvηλίκων σε γεvετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιώv για γεvετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία αvήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ' επανάληψη γεvετήσιες πράξεις με την αvήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την αvήλικη σε πορvoγραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της αvήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμvες χειρονομίες (θωπεiα) σε βάρος ακόμη μίας αvήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιvτεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

«Σε συνέχεια του από 30-07-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη αστυνομικού για γεvετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα», σημειώνεται σε δεύτερη ανακοίνωση, που ακολούθησε.