Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: «ΝΔ και Μενδώνη επιμένουν να καλύπτουν τον εκλεκτό τους» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, Δευτέρα, συνεχίστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον καταδικασμένο για δύο βιaσμούς αvηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει το Εφετείο.

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι ο Λιγνάδης είναι ένοχος για δυο βιaσμούς αvηλίκων. Ο ελληνικός λαός έχει επίσης αποφανθεί ότι Μητσοτάκης και Μενδώνη προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση από τα πρώτα της βήματα. Το ότι η ΝΔ και η κα Μενδώνη, τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους, επιμένουν ακόμα και σήμερα να εστιάζουν στις υπερκομματικές και εύλογες αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνών, είναι δείγμα της σταθερής τους απόφασης να καλύπτουν τον εκλεκτό τους».


Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή της στο Ναύπλιο, η Λίνα Μενδώνη είχε τονίσει, μεταξύ άλλων: «Εφόσον πιστεύουμε όλοι - κι εγώ πιστεύω προσωπικά - στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να μένουμε σε αυτά που έχουν αποφανθεί οι δικαστές».

«Καλό είναι ο πολιτισμός να μην εργαλειοποιείται με αυτό τον τρόπο», σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενη στις αντιδράσεις στα θέατρα, όπου διαβάστηκαν κείμενα και σηκώθηκαν πανό.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1: «Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει κάποιος, που έχει καταδικαστεί για βιaσμό, να είναι εκτός φυλακής. Ωστόσο, το να έχουμε ένα πανό, το οποίο να ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στο Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο, είναι κάτι το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open.