Breaking News

Οι ταινίες στην ΕΡΤ3 το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το  γνωστό θρίλερ γαλλικής παραγωγής 1981 «Ντίβα / Diva» και τη δραματική ταινία γερμανικής παραγωγής 2017, «Πώς να ξεφορτωθείς μια μαμά / Die diva, Thailand und wir!» προβάλλει η ΕΡΤ3 το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου.

Σάββατο 6/8, στις 22:00

«Ντίβα / Diva»

Σκηνοθεσία: Jean-Jacques Beineix
Παίζουν: Wilhelmenia Fernandez, Frédéric Andréi, Richard Bohringer, Thuy An Luu.

Η ταινία υπήρξε η πρώτη του Γάλλου σκηνοθέτη  Jean-Jacques Beineix, που στην εποχή του διαφοροποιήθηκε από την κυρίαρχη ρεαλιστική τάση του γαλλικού σινεμά.

Υπόθεση: Ο Ζιλ είναι ένας νεαρός παριζιάνος ταχυδρόμος που λατρεύει τη μαύρη Αμερικανίδα τραγουδίστρια της όπερας και διάσημη ντίβα, Σίνθια Χόκινς. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της και κατά παράβαση της επιθυμίας της, ο Ζυλ την ηχογραφεί μ’ ένα υψηλής ποιότητας μαγνητόφωνο. Στη συνέχεια, κλέβει από το καμαρίνι της το φόρεμα που φορούσε. Αργότερα, ο Ζιλ βρίσκει  στο σακίδιο του μια  κασέτα με την ηχογραφημένη μαρτυρία μιας δολοφονημένης πόpvης, που κατονομάζει έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, για παράνομες πράξεις. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Ζιλ διαταράσσεται, μιας και τον κυνηγούν ταυτόχρονα αστυνομία, δολοφόνοι, αλλά και παράξενοι Ασιάτες. Μόνο ο αινιγματικός Γκοροντίς και η μούσα του, Άλμπα, μπορούν να τον σώσουν από τον εφιάλτη.

Βραβείο Σεζάρ Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σεζάρ Μουσικής, Φωτογραφίας και Ήχου (1982).

Κυριακή 7/8, στις 22:30

«Πώς να ξεφορτωθείς μια μαμά / Getting rid of mom / Die diva, Thailand und wir!»

Σκηνοθεσία: Franziska Buch
Πρωταγωνιστούν:  Hannelore Elsner, Anneke Kim Sarnau, Marcel Mohab, Lina Hüesker

Ένα ανάλαφρο δράμα για τα γεράματα που θέτει το ερώτημα: Ποιος θα με φροντίσει; Το υπογράφει η  Γερμανίδα σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Franziska Buch  η οποία σε όλες τις ταινίες της  έχει ως κύριο θέμα την οικογένεια και τις δυσκολίες της  μέσα από την οπτική των παιδιών. Με την εξαιρετική ερμηνεία της  Hannelore Elser στο ρόλο της ξεπεσμένης ντίβας.

Υπόθεση: Όταν η πάμφτωχη πια, διάσημη πρώην σοπράνο, Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου μαθαίνει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Θα αναλάβει να την φιλοξενήσει η κόρη της, παρότι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, η οποία όμως έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.