Breaking News

Alec Baldwin: Τι αποκαλύπτει η νέα ιατροδικαστική έκθεση για την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια νέα ιατροδικαστική έκθεση του FBI, που έλαβε την Παρασκευή (12/8) το ABC News, αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό που είχε συγκλονίσει το Hollywood, το οποίο σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο του 2021.

Στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», που πραγματοποιούνταν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, ο Alec Baldwin είχε πυροβολήσει κατά λάθος με το όπλο που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Halyna Hutchins, ενώ τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Joel Souza.

Ο  Alec Baldwin, που πρωταγωνιστούσε ενώ ήταν και παραγωγός της ταινίας, αρνήθηκε επανειλημμένα ότι πάτησε τη σκανδάλη στο όπλο, το οποίο είχε αληθινές σφαίρες ενώ έπρεπε να φέρει εικονικά πυρά. Ο 64χρονος Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός λέει ότι συνεργάζεται με την αστυνομία, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν ποινικές διώξεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια ιατροδικαστική έκθεση του FBI, που έλαβε την Παρασκευή το ABC News, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο πλατό της ταινίας δεν θα μπορούσε να είχε πυροβολήσει χωρίς να πατηθεί η σκανδάλη.

Η έκθεση του FBI αναφέρει ότι η δοκιμή τυχαίας εκκένωσης έδειξε ότι το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε - ένα περίστροφο μονής δράσης, διαμετρήματος 0,45 Colt (.45 Long Colt) F.lli Pietta - δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει χωρίς να έχει τραβήξει τη σκανδάλη.

Να σημειωθεί ότι, σε συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC, τον Δεκέμβριο του 2021, ο Baldwin υποστήριξε ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη, αλλά το όπλο φάνηκε να πυροβολεί από μόνο του.

«Η σκανδάλη δεν τραβήχτηκε, δεν τράβηξα τη σκανδάλη... Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και θα τραβούσα τη σκανδάλη, ποτέ»», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί το όπλο περιείχε αληθινή σφαίρα. Κάποιος έβαλε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο...».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ABC News επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Baldwin και της Hannah Gutierrez Reed, η οποία ήταν υπεύθυνη για όλα τα όπλα στην ταινία, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι στιγμής.

Η ιατροδικαστική έκθεση αποτελεί μέρος της ποινικής έρευνας για τον πυροβολισμό στο πλατό. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, το οποίο ηγείται της έρευνας, έλαβε - νωρίτερα αυτό το μήνα - την αναφορά όπως και άλλα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τον πυροβολισμό.

Τα έγγραφα εξετάστηκαν από το Γραφείο Ιατρικού Ερευνητή του Νέου Μεξικού, το οποίο έχει ταξινομήσει τον θάνατο της Halyna Hutchins ως ατύχημα, σύμφωνα με μια έκθεση νεκροψίας που έλαβε το ABC News.

Η εξέταση των στοιχείων δεν έφερε στο φως κάποια τρανταχτή απόδειξη ότι το όπλο ήταν σκόπιμα γεμισμένο με αληθινά πυρομαχικά. «Με βάση όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας προφανούς πρόθεσης πρόκλησης βλάβης ή θανάτου, ο τρόπος θανάτου ταξινομείται ως ατύχημα», σημειώνεται στην έκθεση.

Ο τοπικός εισαγγελέας δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση σχετικά με το χαρακτηρισμό της υπόθεσης.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι ντετέκτιβ περιμένουν τηλεφωνικά αρχεία από τον Baldwin ως μέρος της έρευνάς τους.