Breaking News

Αννίτα Ναθαναήλ: Η αποκάλυψη για το ατύχημα στα 19 της - «Με σημάδεψε με ένα 4% σωματικής αναπηρίας»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Αννίτα Ναθαναήλ έχει αποκτήσει δυο πανέμορφες κόρες με τον σύζυγό της Κρις Χάμπερτ, τη Σύνθια και την Τερέζα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων -  στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, στον σύζυγό της και στο αυτοκινητικό ατύχημά της σε ηλικία 19 ετών που της άφησε ένα διεγνωσμένο 4% σωματικής αναπηρίας.

• Όταν ακούμε «Ιωάννα Παλιοσπύρου», στο μυαλό μας έρχεται αυτόματα και το δικό σου όνομα καθώς τη στήριξες πάρα πολύ και πλέον είστε φίλες.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε μπει η μία στη ζωή της άλλης. Για μένα το σημαντικό είναι ότι η Ιωάννα είναι ένα ανεξάρτητο πλάσμα, με αυτοπεποίθηση, που δεν ζει τη μέρα της λυπούμενη τον εαυτό της αλλά ένας άνθρωπος που κοιτάζει το επόμενο βήμα και θέλει οι δικές της πράξεις να εμπνεύσουν κι άλλους. Αν πιστεύεις ότι η Ιωάννα ξυπνάει και κοιμάται μιλώντας μόνο μαζί μου στο τηλέφωνο, να σου πω πως δεν ισχύει. Σίγουρα είμαι δίπλα της, την έχω από κοντά, θα κάνουμε και διακοπές μαζί, αλλά περνάει τον χρόνο της σχεδιάζοντας τη ζωή της».

• Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν την είδες για πρώτη φορά;

«Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε από κοντά και ήρθε σπίτι μου ήμουν προετοιμασμένη ότι θα σφίξω τα δόντια και ότι δεν θα αντιδράσω ό,τι και να δω. Όταν συναντηθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο, αντέδρασα ακριβώς έτσι. Ήταν σαν να μην αντίκρισα καμία αξιοσημείωτη βλάβη επάνω της και παρόλο που διαπίστωσα ότι είχε πάθει τεράστια ζημιά, προσπάθησα να φερθώ εντελώς φυσιολογικά. Αυτό με πείσμωσε ακόμη περισσότερο και σκεφτόμουν μόνο πώς θα μπορούσα να τη βοηθήσω να βελτιώσει την εικόνα της. Βέβαια, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε τόσο σύντομα».

• Κάποιοι σε έχουν στο μυαλό τους ως μία πλούσια κοσμική κυρία που κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση και διάφορες εκδηλώσεις.

«Προφανώς αυτοί που περιγράφεις δεν γνωρίζουν τίποτα για μένα και τη ζωή μου. Αντιμετωπίζω δυσκολίες, όπως όλοι, και δίνω καθημερινά τις δικές μου μάχες, γιατί αυτές δεν κάνουν διακρίσεις για κανέναν, είτε είναι οικονομικές είτε έχουν να κάνουν με ανθρώπους είτε θέματα υγείας. Από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου ζούσα καθημερινά μέσα σε ένα νοσοκομείο δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει, αλλά ευτυχώς πλέον βρίσκεται στο σπίτι. Πριν από 22 χρόνια, όταν γνώρισα τον Κρις, έφτιαξα τη δική μου οικογένεια, την οποία στήριζα οικονομικά για ένα μεγάλο διάστημα καθότι ο Κρις ήρθε στην Ελλάδα ως ξένος παίκτης, χωρίς να έχει ένα κομπόδεμα στην άκρη. Όταν σταμάτησε το πόλο και βρεθήκαμε ξαφνικά με δύο παιδιά, δυσκολευτήκαμε. Ευτυχώς ο Κρις αποφάσισε να κάνει επάγγελμα το χόμπι του με την τεχνολογία και εγώ επένδυσα στο όραμά του και έτσι γεννήθηκε η iRepair, στην οποία μπήκα ως συνέταιρος».

• Πριν παντρευτείς τον Κρις Χάμπερτ είχες σχέση με δύο επίσης πολύ γνωστούς αθλητές. Πάντα σου άρεσαν αυτού του είδους οι άντρες;

«Η αλήθεια είναι ότι στη ζωή μου δεν σχετιζόμουν πάντα με αθλητές. Απλά ανακάλυψα σχετικά νωρίς ότι ο τρόπος ζωής μου ταιριάζει πολύ με εκείνον ενός αθλητή, που έχει και αθλητική παιδεία αλλά και αντίστοιχες συνήθειες. Ένα αυτοκινητικό ατύχημα στα 19 μου χρόνια, κατά το οποίο περπατούσα σε δρόμο του Παρισιού, μου στοίχισε την ενδεχόμενη αθλητική μου πορεία στο βόλεϊ και με σημάδεψε με ένα διεγνωσμένο 4% σωματικής αναπηρίας. Παρ’ όλα αυτά, εξελίχθηκα σε γνήσιο παιδί της θάλασσας και απορώ πώς δεν κατέληξα να παντρευτώ ναυτικό ή ψαρά! (Γελάει.) Λατρεύω τη θάλασσα, είμαι ελεύθερη δύτρια εδώ και πολλά χρόνια και το να είμαι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι το καλύτερο αγχολυτικό για μένα. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτα το στοιχείο μου».

• Με τον σύζυγό σου είστε 22 χρόνια μαζί. Ισχύει αυτό που λένε, πως από ένα σημείο και μετά το ζευγάρι κάπως «αδελφοποιείται»;

«Δεν είναι απαραίτητο αυτό, αλλά στην πράξη χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να διατηρηθεί ένας γάμος τόσων χρόνων ζωντανός. Άλλωστε μερικές φορές κάποια πράγματα και καταστάσεις δεν κρίνονται μόνο από τις πράξεις μας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το αίσθημα της οικογένειας. Ο Κρις και τα κoρίτσια είναι η οικογένειά μου και η απόλυτη προτεραιότητά μου. Είναι οι άνθρωποί μου, υπάρχει πραγματική αγάπη και αλληλοστήριξη».