Breaking News

Άντζελα Γκερέκου: «Ο στόχος μας πρέπει να είναι ο σεβασμός στις πηγές πλούτου του τόπου μας» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στα νούμερα και στις ιστορικές αφίξεις. Γιατί ο στόχος μας πλέον δεν πρέπει να είναι τα νούμερα αλλά η ποιότητα και ο σεβασμός στις πηγές πλούτου του τόπου μας!»

Η ηθοποιός και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Άντζελα Γκερέκου, έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της χώρας μας η αύξηση των επισκεπτών, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ οικοδομείται από το τουριστικό προϊόν μας και ειδικά μετά από δύο χρόνια σοβαρής υγειονομικής και τώρα ενεργειακής κρίσης.

Όμως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στα νούμερα και στις ιστορικές αφίξεις. Γιατί ο στόχος μας πλέον δεν πρέπει να είναι τα νούμερα αλλά η ποιότητα και ο σεβασμός στις πηγές πλούτου του τόπου μας!

Ο εναλλακτικός τουρισμός ως φιλοσοφία, εκφράζει κυρίως την ευημερία, την ειρήνη, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη του συνόλου των ανθρωπογενών δυνάμεων στους προορισμούς που λειτουργεί ή αναπτύσσεται αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης αποβλήτων ενέργειας κτλ. Αποβλέπει χωρικά και διαχειριστικά στην πρόσκληση και υποδοχή μικρού αριθμού επισκεπτών με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και με συγκεκριμένες τουριστικές αναζητήσεις, που θα μπορεί παράλληλα να προσφέρει στον κάθε τόπο που επισκέπτεται καθώς ο ίδιος θα γίνεται πρεσβευτής της προβολής της  χώρας μας!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ολόκληρη η Ελλάδα προσφέρεται για ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, για όλο τον χρόνο καθώς αυτός ο "εναλλακτικός" τουρισμός δεν είναι πλέον εναλλακτικός, είναι κανονικός  και είναι αυτός που μπορεί να φέρει την ισορροπία στο περιβάλλον (φυσικό & πολιτιστικό) χωρίς "εκπτώσεις" στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Η διαχείριση προορισμών ως εργαλείο, τα μονοπάτια, ο ποδηλατικός τουρισμός, ο περιπατητικός, ο αναγεννητικός ιαματικός τουρισμός ευεξίας και ευζωίας τουρισμός, είναι η αιχμή σε αυτή την προσπάθεια και όσες από τις τοπικές κοινωνίες και τις αρχές τους το κατάλαβαν, βλέπουν ήδη τη διαφορά και είναι αυτό που θα στηρίξει το νέο μοντέλο του υπεύθυνου τουρισμού για τις τώρα και τις επόμενες γενιές!»