Breaking News

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες - Εκτόξευση 80% στις τιμές ανακοίνωσε η αρμόδια βρετανική αρχή (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αρμόδια Αρχή στη Βρετανία - το Γραφείο Αγορών Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ofgem) -  ανακοίνωσε ότι οι τιμές ενέργειας στη χώρα θα ανεβούν τον Οκτώβριο κατά 80%.

Όπως μετέδωσε το Euronews, εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία παλεύουν να τα φέρουν βόλτα, καθώς το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί.

Οι Βρετανοί πολίτες αντιμετώπισαν ήδη μία πρωτόγνωρη αύξηση 54% στις τιμές της ενέργειας τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, η Γερμανία και η Ισπανία προηγούνται στην Ευρώπη στην εφαρμογή εθνικών σχεδίων για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση μειοψηφίας κατάφερε να περάσει από τη Βουλή, με άνετη πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε εθνικό επίπεδο.

Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πλαφόν στους θερμοστάτες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και... σκοτεινές βιτρίνες μετά τις 22:00 το βράδυ.

Στη Γερμανία, ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή των νέων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πλαφόν στους θερμοστάτες των δημοσίων κτιρίων στους 19 βαθμούς τον χειμώνα και απαγόρευση νυχτερινού φωτισμού.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν καμπάνιες ενημέρωσης για το πώς μπορούν οι πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει, την επόμενη εβδομάδα, το δικό της σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε τα βίντεο του Euronews.