Breaking News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Δεύτερο χρυσό για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Πρώτη και στα 20 χλμ. βάδην (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην των γυναικών, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου και στα 20 χλμ. βάδην!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, πριν προλάβει να... κάτσει η σκόνη από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής της και στα 20χλμ. βάδην. Μια απόφαση που μπορεί να είχε κάποια επιβάρυνση στο έτσι κι αλλιώς καλά προπονημένο κορμί της, αλλά αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση για εκείνη.

Η Ντρισμπιώτη αποφάσισε να αγωνιστεί στο 20άρι και δικαιώθηκε. Η 38χρονη αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου πήρε θέση εκκίνησης στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με χρόνο 1.29.03.


Η Ντρισμπιώτη, μετά τα πρώτα χιλιόμετρα, ακολούθησε πιστά το γκρουπ των 6-7 αθλητριών που ήταν μπροστά και από το 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο.

Στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα, οι 5 πρώτες αθλήτριες άλλαζαν διαρκώς θέσεις σε ένα παιχνίδι υπεροχής, ανάμεσα στη Γερμανίδα, την Πολωνή και τη Ντρισμπιώτη. Στο 17ο χιλιόμετρο η Ελληνίδα επέλεξε να μπει μπροστά και να μην αφήσει κανένα περιθώριο, τερματίζοντας πρώτη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με 1.29.20, ενώ τρίτη ήταν η Σάσκια Φάιγκε (Γερμανία) με 1.29.25.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που έγραψε ιστορία στο Μόναχο, συγκινήθηκε έντονα κατά την απονομή των μεταλλίων, τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας μας.

Δείτε τα βίντεο.