Breaking News

Οι δηλώσεις του «χρυσού» Απόστολου Χρήστου και η συγκινητική απονομή - «Ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πιο λαμπερό, κορυφαίο και σημαντικότερο μετάλλιο στην πολύχρονη και σπουδαία καριέρα του, φόρεσε χθες (15/8) στο στήθος του, στη Ρώμη, ο Απόστολος Χρήστου. Για την ελληνική κολύμβηση, αυτό ήταν το 5ο χρυσό μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, o Απόστολος Χρήστου - σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης - νίκησε μέσα στην έδρα του τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο κατείχε βεβαίως ο ίδιος με 24.39 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στις 18/06/2022.


Στις 3 προηγούμενες συμμετοχές του, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχε ισάρριθμα χάλκινα μετάλλια. Το 2016 (Λονδίνο), το 2018 (Γλασκόβη) και το 2021 (Βουδαπέστη), όλα στα 100μ ύπτιο.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Απόστολος Χρήστου τόνισε: «Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια καθώς έχω βρεθεί πολλές φορές σε τελικό. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον χάρηκα πάρα πολύ. Όλα έγιναν μόνα τους, δεν σκέφτηκα πολλά πράγματα. Ήταν παρόμοιος αγώνας με τα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο». 

Ο Απόστολος Χρήστου αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Του λέω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ».


Η συγκινητική απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Απόστολο Χρήστου.


Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις της ΚΟΕ.