Breaking News

Πέθανε η ηθοποιός Anne Heche (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, η Anne Heche, μια εβδομάδα μετά το σοβαρό τραυματισμό της στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της σε σπίτι στο Λος Άντζελες. Η Αμερικανίδα ηθοποιός βρισκόταν σε κώμα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της οικογένειάς της στο αμερικανικό διαδικτυακό μέσο TMZ, ο οποίος είπε:

«Χάσαμε ένα λαμπρό φως, μια ευγενική και χαρούμενη ψυχή, μια στοργική μητέρα και μια πιστή φίλη. Η Anne θα λείψει πολύ, αλλά θα ζει μέσα από τους όμορφους γιους της και το εμβληματικό της έργο. Η γενναιότητά της, που στέκεται πάντα στην αλήθεια της, διαδίδοντας το μήνυμα της αγάπης και αποδοχής, θα συνεχίσει να έχει διαρκή αντίκτυπο».

Το απόγευμα της Παρασκευής, εκπρόσωποι της Heche είχαν επιβεβαιώσει ότι ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», που σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια είναι ο ορισμός του θανάτου. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι γιατροί θα την απομάκρυναν από τη μηχανική υποστήριξη ζωής. H ηθοποιός είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική κάκωση και βρισκόταν σε κώμα. Ο καρδιακός παλμός της διατηρούνταν σε περίπτωση που μπορούσε να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη δωρεά οργάνων.

Πριν απομακρυνθεί από τη μηχανική υποστήριξη ζωής, η οικογένειά της είχε δηλώσει: «Δυστυχώς, λόγω του ατυχήματός της, η Anne Heche υπέστη σοβαρή ανοξική εγκεφαλική κάκωση και παραμένει σε κώμα, σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν αναμένεται να επιβιώσει. Ήταν από καιρό επιλογή της να δωρίσει τα όργανά της και κρατείται σε υποστήριξη ζωής για να διαπιστωθεί εάν κάποια όργανα είναι βιώσιμα». 

Το βράδυ της Παρασκευής, ο μεγαλύτερος γιος της Heche, ο 20χρονος Homer, δημοσίευσε μια δήλωση εκ μέρους του ίδιου και του ετεροθαλούς αδελφού του, του 13χρονου Atlas. Συγκεκριμένα, είπε στο People:

«Ο αδερφός μου ο Atlas κι εγώ χάσαμε τη μαμά μας. Μετά από έξι ημέρες σχεδόν απίστευτων συναισθηματικών ταλαντεύσεων, έχω μείνει με μια βαθιά θλίψη χωρίς λόγια. Ελπίζω η μαμά μου να είναι απαλλαγμένη από τον πόνο και να αρχίσει να εξερευνά αυτό που μου αρέσει να φαντάζομαι ως αιώνια ελευθερία. Κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χιλιάδες φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές μου "χάρισαν" τις καρδιές τους. Είμαι ευγνώμων για την αγάπη τους, όπως και για την υποστήριξη του μπαμπά μου, Coley και της θετής μαμάς μου, Alexi, που συνεχίζουν να είναι ο βράχος μου αυτή την περίοδο. Αναπαύσου εν ειρήνη μαμά, σ' αγαπώ».

Η πρώην σύντροφος της Heche, η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres - ήταν ζευγάρι από το 1997 έως το 2000 -, έγραψε στο Twitter:

«Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα. Στέλνω στα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους της Anne όλη μου την αγάπη».


H Anne Heche έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παίζοντας τις δίδυμες στη σαπουνόπερα "Another World", όπως και με κινηματογραφικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων στην ταινία "Walking and Talking", όπου έκανε το ντεμπούτο της η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Nicole Holofcener.

Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήταν ως η κοπέλα του Johnny Depp στο γκανγκστερικό δράμα "Donnie Brasco" (1997). Την ίδια χρονιά έπαιξε και στις ταινίες "Wag the Dog", "Volcano" και "I Know What You Did Last Summer". Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές συμμετοχές της σε ταινίες και σειρές.


Έλαβε υποψηφιότητα για Emmy, για το ρόλο της ως Roweena Lawson στην τηλεοπτική ταινία "Gracie's Choice" του 2004. Την ίδια χρονιά, ήταν υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός στα βραβεία Tony, αφού έπαιξε στο πλευρό του Alec Baldwin σε μια παραγωγή του Broadway.


H Anne Heche και η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres ήταν ζευγάρι από το 1997 έως το 2000. Χώρισαν τον Αύγουστο του 2000, με την Heche να έχει δηλώσει ότι όλες οι άλλες σχέσεις της ήταν με άνδρες.


Στη συνέχεια προχώρησε σε σχέση με τον Coleman "Coley" Laffoon, έναν οπερατέρ τον οποίο γνώρισε τον προηγούμενο χρόνο σε περιοδεία stand-up comedy της DeGeneres. Την 1η Σεπτεμβρίου 2001, το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο τον Μάρτιο του 2002. Στις 2 Φεβρουαρίου 2007, ο Laffoon υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2009. Η Heche άφησε τον σύζυγό της για τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά "Men in Trees", τον James Tupper. Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο τον Μάρτιο του 2009, ενώ χώρισαν το 2018.


Πληροφορίες από: The Guardian (και wikipedia)