Breaking News

Έκανε τεστ ναρκωτικών η Sanna Marin - «Ο ελεύθερος χρόνος και η εργασία μπορούν να διαχωριστούν» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin, είπε ότι έκανε τεστ ναρκωτικών, μετά την εμφάνιση νέων πλάνων που τη δείχνουν να χορεύει με έναν ποπ σταρ της χώρας της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η Sanna Marin δέχτηκε επίθεση αυτή την εβδομάδα μετά τη διαρροή βίντεο που την έδειχναν να συμμετέχει σε ένα πάρτι με φίλους της, με ορισμένους πολιτικούς να λένε ότι πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση για ναρκωτικά.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, η 36χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας είπε ότι έκανε το τεστ και αναμένει τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, αρνήθηκε για ακόμα μια φορά ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. 

«Δεν έκανα τίποτα παράνομο», είπε στους δημοσιογράφους στο Ελσίνκι. «Ακόμη και στα εφηβικά μου χρόνια δεν έχω κάνει χρήση κανενός είδους ναρκωτικών», τόνισε, προσθέτοντας ότι έκανε το τεστ ως πρόσθετο μέτρο για να κατευνάσει τυχόν ανησυχίες. Η Sanna Marin επέμεινε, επίσης, ότι δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας.

Οι δημοσιογράφοι αμφισβήτησαν εάν η Marin, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2019, θα μπορούσε να λάβει άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις εάν χρειαζόταν.

Η Marin απάντησε: «Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά που υπήρξε επείγουσα κατάσταση μέσα στη νύχτα για να πάω στο Μέγαρο του Κρατικού Συμβουλίου. Νομίζω ότι η ικανότητά μου να εκτελέσω τα επίσημα καθήκοντά μου παρέμεινε πολύ καλή. Δεν υπήρχαν προγραμματισμένες συναντήσεις τις ημέρες που έκανα πάρτι».

Επίσης, σημείωσε ότι ήξερε πως βιντεοσκοπούνταν, τονίζοντας ότι στεναχωρήθηκε που το βίντεο δημοσιοποιήθηκε.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κατανοούν ότι ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος εργασίας μπορούν να διαχωριστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Sanna Marin, που είναι από τις νεότερες ηγέτες στον κόσμο, δεν κρύβει τα πάρτι της και έχει φωτογραφηθεί συχνά σε μουσικά φεστιβάλ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ονομάστηκε η «πιο κουλ πρωθυπουργός στον κόσμο» από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bild.

Αυτή την εβδομάδα, δύο ξεχωριστά βίντεο κυκλοφόρησαν, στα οποία φαίνεται να συμμετέχει σε πάρτι.

Στο πρώτο βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να διασκεδάζει με φίλους και διασημότητες της χώρας της.


Το δεύτερο βίντεο, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, τη δείχνει να χορεύει με τον Φινλανδό ποπ σταρ Olavi Uusivirta.

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ένας δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι φάνηκε να φιλάει την πρωθυπουργό στο λαιμό, αλλά εκείνη το αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι της μιλούσε και πιθανώς τη φίλησε στο μάγουλο.

«Αν κάποιος με φίλησε στο μάγουλο, δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο ή κάτι που δεν μπορώ να χειριστώ ή να το πω στον άντρα μου», δήλωσε.


Υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές στα βίντεο από τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, που δικαιολόγησαν την προβολή των πλάνων κάνοντας λόγο για... δημόσιο συμφέρον. Άλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επέκριναν τόσο την πρωθυπουργό όσο και τα μέσα ενημέρωσης ότι μιλούν για πάρτι, αντί για πιο σημαντικά εσωτερικά προβλήματα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC, τα βίντεο έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στη Φινλανδία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί χειρίζονται τον εαυτό τους και το μέγεθος της ιδιωτικής ζωής που τους παρέχεται.