Breaking News

Λαμπερή έναρξη για το 79ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ της Βενετίας (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia), που είναι το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. 

Το Φεστιβάλ της Βενετίας ξεκίνησε το 1932 ως «Esposizione Internazionale d'Arte Cinematografica» (Διεθνής Έκθεση της Τέχνης του Κινηματογράφου) και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

Φέτος διεξάγεται από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και υποδέχθηκε ήδη διάσημους ηθοποιούς και δημιουργούς.

Η επίτιμη προσκεκλημένη Κατρίν Ντενέβ έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί της φετινής 79ης Mostra της Βενετίας, που ξεκίνησε την Τετάρτη (31/8) με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Τζούλιαν Μουρ.

Η Κατρίν Ντενέβ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της, με το κοινό να την υποδέχεται με ένα θερμό χειροκρότημα. Η 78χρονη Γαλλίδα σταρ έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Κάτω από τα φώτα της πλατείας».


Το διαγωνιστικό μέρος - στο οποίο συμμετέχουν 23 ταινίες μεγάλου μήκους - άνοιξε με την επίσημη προβολή της ταινίας «Λευκός Θόρυβος» (White Noise) του Νόα Μπάουμπαχ. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το βίντεο του Euronews.