Breaking News

Οικονόμου για δηλώσεις Ζεϊμπέκ: «Τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μια σειρά από θέματα» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο Έλληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, να χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς, να πυροδοτούν εντάσεις, να χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, τουρκικό. Είχαμε και άλλα τέτοια ατυχή περιστατικά στο παρελθόν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, και από βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής. Ανασκεύασε. Έγινε η κίνηση που έπρεπε να γίνει, καλοδεχούμενη. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη αντίδραση και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συμπεριφορές, οι οποίες είναι μη ανεκτές γενικώς. Πολύ περισσότερο στο κλίμα και στη συγκυρία που βρισκόμαστε σήμερα.

Θεωρώ ότι πρέπει, κατ’ αρχάς, να ανασκευάσει. Και, από εκεί και πέρα, εάν επιμείνει στους χαρακτηρισμούς του, γεννάται μείζον θέμα για τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδραση του κ. Τσίπρα. Είναι αυτονόητο. Δεν μιλάμε για ένα ζήτημα το οποίο είναι απλό. Δεν είναι μια απόκλιση σε μια θέση. Υπάρχει ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει Έλληνες πολίτες Τούρκους.

Το να μιλάει η τουρκική πλευρά για δικαιώματα μειονοτήτων με τον τρόπο με τον οποίο έχει μεταχειριστεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις αντίστοιχες μειονότητες στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, συνιστά ευθεία πρόκληση στην κοινή λογική. Μόνον έτσι μπορεί να εκληφθεί. Είναι οφθαλμοφανές το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε. Αυτοπροσδιόρισε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον εαυτό του. Μιλάμε για τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μια σειρά από θέματα. Νομίζω ότι επιβάλλεται πια άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας, τη συγκεκριμένη πρακτική».



Να σημειωθεί ότι τη σχετική καταγγελία είχε κάνει ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, με ανάρτησή του στο Twitter.