Breaking News

Τυφώνας Ian: Νεκροί και «βιβλική» καταστροφή στη Φλόριντα (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια τεράστια προσπάθεια έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται στη Φλόριντα, μετά το σαρωτικό πέραμα του τυφώνα «Ian», που προκάλεσε καταστροφές σε ολόκληρη την πολιτεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το NBC News, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία, ανάμεσά τους οι 7 στην κομητεία Charlotte, την οποία έπληξαν ισχυροί άνεμοι.

Κάποια άλλα διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 17 και στη συνέχεια σε 19.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο τραγικός απολογισμός μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ο Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει ότι «θα μπορούσε να είναι ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στην ιστορία της Φλόριντα, με σημαντικές απώλειες ζωών».

Σύμφωνα με το BBC, o τυφώνας «Ian» κινείται προς την ενδοχώρα και κατευθύνεται προς τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα. 


Ένα μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση, που  σημειώθηκε, εξακολουθεί να επηρεάζει πάνω από 2,2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ron DeSantis, είπε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης ότι οι ζημιές στο Fort Myers είναι «σχεδόν απερίγραπτες».

Δείτε τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Euronews.