Breaking News

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Eileen Ryan, μητέρα του Sean Penn (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Sean Penn, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, η θρυλική ηθοποιός Eileen Ryan.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η Eileen Ryan άφησε την τελευταία την πνοή, την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο σπίτι της στο Μαλιμπού. Η ηθοποιός θα έκλεινε τα 95 της χρόνια σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου.

Η Eileen Ryan ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Leo Penn από το 1957 μέχρι το θάνατό του το 1998.

Ήταν η μητέρα του 62χρονου ηθοποιού Sean Penn, του 64χρονου μουσικού Michael Penn και του αείμνηστου ηθοποιού Chris Penn, ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 40 ετών.


Η Eileen Ryan είχε παρευρεθεί πολλές φορές σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί, μαζί με τον διάσημο γιο της Sean Penn και τους φίλους του, ανάμεσά τους και η Julia Roberts.


Το 2004, είχε εμφανιστεί στην τελετή της απονομής των Βραβείων Όσκαρ μαζί με τον Sean Penn και την τότε σύζυγό του, την ηθοποιό Robin Wright, με την οποία χώρισε το 2010.


Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Eileen Ryan ήταν στη δραματική σειρά "Goodyear Television Playhouse" το 1955.

Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο Μπρόντγουεϊ, κάνοντας το ντεμπούτο της το 1953 στο "Sing Till Tomorrow", σε ηλικία 25 ετών, ενώ αργότερα, το 1958, έπαιξε στο "Comes a Day".

Η Eileen Ryan εμφανιζόταν σταθερά σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μάλιστα, ο σύζυγός της τη σκηνοθετούσε συχνά σε επεισόδια σειρών, όπως "Bonanza", "Cannon" και "Little House on the Prairie".

Έπαιξε σε αρκετές ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε ο γιος της Sean Penn, μεταξύ των οποίων οι: "The Indian Runner" (1991), "I Am Sam" (2001) και "All the King’s Men" (2006).


Επίσης, το 1986 είχε παίξει τη γιαγιά των γιων της Sean και Chris στην ταινία "At Close Range". Νωρίτερα, είχε διακόψει την καριέρα της στην υποκριτική για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.

Η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2016, στη ρομαντική δραματική ταινία "Rules Don't Apply" του Warren Beatty.

Πληροφορίες από: Daily Mail