Breaking News

Πέθανε η Lucianne Goldberg (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η Lucianne Goldberg, η λογοτεχνική πράκτορας και συγγραφέας που είχε συμβουλέψει τη φίλη της Linda Tripp να μαγνητοσκοπήσει κρυφά συνομιλίες με την ασκούμενη τότε στο Λευκό Οίκο Monica Lewinsky.

Σύμφωνα με το DeadLine, δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου από το γιο της, πολιτικό σχολιαστή και συγγραφέα Jonah Goldberg, ο οποίος ανακοίνωσε την είδηση. Ο άλλος της γιος, Joshua, πέθανε το 2011.

Όπως αναφέρει το DeadLine, η Lucianne Goldberg ήταν μια συντηρητική ακτιβίστρια της οποίας το πρακτορείο ειδικευόταν σε βιβλία με «δεξιές» κατευθύνσεις.

Η δημόσιος υπάλληλος Linda Tripp (σ.σ. πέθανε στις 8 Απριλίου 2020) έλαβε τη συμβουλή της και μαγνητοφώνησε τη Monica Lewinsky να μιλά για τις «σeξουαλικές της προσπάθειες» με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton. Η 20ωρη συνομιλία χρησιμοποιήθηκε από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Kenneth Starr, η οποία οδήγησε τον Clinton να παραπεμφθεί το 1998 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να αθωωθεί τελικά σε δίκη στη Γερουσία.

Η Lucianne Goldberg συνάντησε τη Linda Tripp (το 1993 ή το 1994), ενώ εργαζόταν σε μια πρόταση για ένα βιβλίο σχετικά με το θάνατο του Vince Foster, ενός βοηθού του Clinton, του οποίου ο προφανής θάνατος από αυτoκτοvία προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Η Goldberg ενθάρρυνε την Tripp να δώσει στον Kenneth Starr τις συνομιλίες που κατέγραψε με τη Lewinsky. Αργότερα, η Goldberg δήλωσε ότι ήταν χαρούμενη που ο Clinton «είχε πιαστεί σε κάτι».


Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του DeadLine, το λογοτεχνικό πρακτορείο της Goldberg προώθησε βιβλία που άλλοι θα είχαν αποφύγει. Οι New York Times - σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε εν μέσω των συνεπειών από τις συνομιλίες της Lewinsky - την περιέγραψαν ως «μια πράκτορα με γούστο για τα δεξιά βιβλία, που μιλούν για όλες τις επιθέσεις». Έγραψε, επίσης, μυθιστορήματα.

Να σημειωθεί ότι η βραβευμένη με Emmy, Margo Martindale, είχε πρωταγωνιστήσει ως Lucianne Goldberg στο «Impeachment: American Crime Story», την τρίτη σεζόν της σειράς, που επικεντρώθηκε στο σeξουαλικό σκάvδαλο που συγκλόνισε την προεδρία Clinton.