Breaking News

Πέθανε ο Αριστοτέλης Παυλίδης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλης Παυλίδης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Δωδεκανήσων και Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Αριστοτέλης Παυλίδης

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης γεννήθηκε στο Πυλί της Κω. Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής, ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 - 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από: wikipedia