Breaking News

Ρεκόρ Γκίνες: Συγκέντρωση 178 ανθρώπων με το ίδιο ονοματεπώνυμο (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια ομάδα 178 ατόμων κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων με το ίδιο όνομα και επίθετο.

Οι 178 Ιάπωνες, που ονομάζονται Hirokazu Tanaka, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 στο Shibuya Ward, στο Τόκιο, καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Το ρεκόρ κρατούσε από το 2005, όταν είχαν συγκεντρωθεί 164 άτομα με το ονοματεπώνυμο Martha Stewart στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής στη Νέα Υόρκη. Την εκδήλωση είχε διοργανώσει η διάσημη Αμερικανίδα επιχειρηματίας με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Οι νέοι κάτοχοι του ρεκόρ καλύπτουν όλες τις γενιές. Η ηλικία των συμμετεχόντων κυμαίνονταν μεταξύ 3 και 80 ετών. Όλοι φορούσαν το ίδιο μπλουζάκι με το όνομά τους και κάθισαν σε ένα κατάμεστο θέατρο για 5 λεπτά, με έναν αξιωματούχο της επιτροπής των βραβείων Γκίνες να επισημοποιεί το νέο ρεκόρ.

Ένας εκπρόσωπος του γκρουπ, ο 53χρονος Hirokazu Tanaka, είπε ότι ήταν η τρίτη προσπάθεια, μετά από δύο αποτυχημένες το 2011 και το 2017, όταν εμφανίστηκαν 71 και 87 άτομα αντίστοιχα.

«Χωρίς να δημιουργήσουμε τίποτα ή να παράγουμε κάποιο αποτέλεσμα, καταφέραμε να γίνουμε νούμερο ένα στον κόσμο σε κάτι, απλώς με το να βρεθούμε εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για το 2020, ωστόσο αναβλήθηκε τότε λόγω της πανδημίας του κoρoνοϊού.