Breaking News

Σεούλ: Πολύνεκρη τραγωδία στους εορτασμούς του Halloween (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Halloween.

Σύμφωνα με το CBS News, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική συνοικία Itaewon της Σεούλ, όπου το πλήθος ξεχύθηκε σε ένα στενό δρομάκι, με αποτέλεσμα πολλοί να παγιδευτούν και να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ανήλθαν στους 153, στη χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών στη Νότια Κορέα.

Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς 24 άτομα, μεταξύ των δεκάδων που τραυματίστηκαν, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, κήρυξε εθνικό πένθος μιας εβδομάδας και διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια.


Μεταξύ των θυμάτων, οι περισσότεροι ήταν έφηβοι ή νεαροί 20 ετών περίπου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επίσης, ανέφερε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται 19 αλλοδαποί.

Τουλάχιστον ένας Αμερικανός πολίτης τραυματίστηκε, ανέφερε το State Department σε δήλωσή του στο CBS News το βράδυ του Σαββάτου.

«Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να προσδιορίσουμε εάν τραυματίστηκαν κι άλλοι πολίτες των ΗΠΑ και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπολογίζεται ότι 100.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Itaewon σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις για το Halloween στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας χαλάρωσε τους περιορισμούς τους τελευταίους μήνες. 

Περισσότερα από 1.700 άτομα των σωμάτων ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Ανάμεσά τους περίπου 520 πυροσβέστες, 1.100 αστυνομικοί και 70 κυβερνητικοί υπάλληλοι. 

Δεν είναι σαφές τι οδήγησε το πλήθος να ξεχυθεί στο στενό κατηφορικό δρομάκι κοντά στο Hamilton Hotel. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν και αναποδογύρισαν ο ένας τον άλλο «σαν ντόμινο», καθώς τους έσπρωξαν άλλοι. Επίσης, τόνισε ότι πολλοί ήταν παγιδευμένοι για περίπου μιάμιση ώρα πριν διασωθούν.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Euronews και του Open.



Με πληροφορίες από: CBS News