Breaking News

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό σημειώθηκε σε παιδικό σταθμό προσχολικής ηλικίας στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, στην επαρχία Nong Bua Lamphu.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με όπλο και μαχαίρι. Τουλάχιστον 22 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Uttai Sawan. Η αστυνομία ανέφερε ότι, μετά από ανθρωποκυνηγητό, ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, έχοντας προηγουμένως σκοτώσει και την οικογένειά του (τη σύζυγο και το παιδί του).

Δεκάδες άνθρωποι, που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Nong Bua Lamphu.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη ως τον 34χρονο Panya Kamrab. Ήταν πρώην αστυνομικός και συγκεκριμένα αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας πριν απολυθεί πέρυσι για χρήση ναρκωτικών.


Ένας δάσκαλος, που επέζησε της επίθεσης, είπε στο Thairath TV της Ταϊλάνδης ότι ο ένοπλος συνήθιζε να αφήνει το παιδί του στο νηπιαγωγείο και φαινόταν ευγενικός.

«Ο δράστης μπήκε περίπου το μεσημέρι και πυροβόλησε πρώτος τέσσερις ή πέντε αξιωματούχους στο κέντρο παιδικής μέριμνας, ανάμεσά τους και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος. Στην αρχή οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα...», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η τοπική αξιωματούχος Jidapa Boonsom, η οποία εργαζόταν εκεί κοντά.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayuth Chan-ocha περιέγραψε το περιστατικό ως «ένα σοκαριστικό γεγονός».


Πληροφορίες από: BBC