Breaking News

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φονική έκρηξη σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο, το απόγευμα της Παρασκευής (14/10), στην επαρχία Μπαρτίν στη βορειοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου από τον ιστότοπο του BBC, τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο.

Περίπου 110 άνθρωποι βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα της έκρηξης, σχεδόν οι μισοί από αυτούς σε βάθος άνω των 300 μέτρων.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρεττίν Κοτζά δήλωσε ότι 11 άνθρωποι διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης εργάστηκαν όλη τη νύχτα, επιχειρώντας να προσεγγίσουν περισσότερους επιζώντες στις εγκαταστάσεις στην πόλη Αμάσρα, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Περίπου 49 άνθρωποι εργάζονταν στην «επικίνδυνη» ζώνη μεταξύ 300 και 350 μέτρων υπόγεια, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ η τοπική εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι, ίσως, η έκρηξη προκλήθηκε από μεθάνιο, που αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα στα ανθρακωρυχεία. «Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικά λυπηρή κατάσταση», τόνισε.

Επίσης, σημείωσε ότι υπήρξαν καταρρεύσεις μέσα στο ορυχείο, προσθέτοντας πως δεν εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και ότι ο εξαερισμός λειτουργούσε κανονικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο σήμερα, Σάββατο (15/10).

Ο δήμαρχος της Αμάσρα, Recai Cakir, δήλωσε ότι πολλοί από αυτούς που επέζησαν έχουν υποστεί "σοβαρά τραύματα".

Το ορυχείο ανήκει στις κρατικές τουρκικές επιχειρήσεις σκληρού άνθρακα. Η Τουρκία υπήρξε μάρτυρας της πιο θανατηφόρας καταστροφής εξόρυξης άνθρακα το 2014, όταν 301 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη στη δυτική πόλη Σόμα.
   


Πληροφορίες από: BBC