Breaking News

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μεγάλος νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο μεγάλος νικητής στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/11).

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός), που ήταν ο τρίτος του περσινού αγώνα, προσπέρασε τον Κώστα Γκελαούζο (ΠΑΟ) στο τελευταίο χιλιόμετρο και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο, με χρόνο 2:23.44. Στην  τρίτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου).

Ο νικητής στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις Κώστας Γκελαούζος - λίγες μόλις εβδομάδες από την εμφάνιση στο Μαραθώνιο του Βερολίνου - πήρε θέση στη γραμμή εκκίνησης του ιστορικού μαραθωνίου, προκειμένου να προσθέσει μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ωστόσο έδειξε να κουράζεται στο τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα, με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη να τον προσπερνά και να παίρνει τη νίκη.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μια τρομερή αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα, με ανεξάντλητες δυνάμεις, πλησίαζε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ένιωθε λες και μόλις είχε ξεκινήσει. Στο 30ο χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του "ΓΑΣ Ο Ιλισσός", μόλις και έκλεινε τη δεκάδα. Κοντά δυο λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ), που κρατούσε το προβάδισμα για πολλά χιλιόμετρα. Ο Πιτσώλης ξεκίνησε την αντεπίθεση, και "κατάπινε" τα χιλιόμετρα. Από το 35ο και μετά…λες και πετούσε. Πέρασε τέταρτος, τρίτος, δεύτερος, μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο που είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες κόσμο και έκοψε αυτός την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44».

«Αφιερώνω τη νίκη στο γιο μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες», είπε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στο Μαραθώνιο».

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης στάθηκε στον τερματισμό και περίμενε τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο, που είναι η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

«Όταν πέρασα τον Γκελαούζο δεν το πίστευα. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος», τόνισε ο μεγάλος νικητής.